Politerno > Україна і світ > Геращенко повідомив, що внаслідок обстрілу в “сірій зоні” загинув екснардеп Давид Жванія

Геращенко повідомив, що внаслідок обстрілу в “сірій зоні” загинув екснардеп Давид Жванія

  • 10 Травня, 2022
  • 707 Переглядів
  • 0

Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив про загибель екснардепа Давида Жванії. Обстріли росіян застали його біля блокпосту в селі Новопокровка на Запоріжжі.

Про це Геращенко повідомив у своєму Телеграм.

На Запоріжжі російські окупанти здійснили артилерійський обстріл “сірої зони”. Вогонь ворога забрав життя колишнього депутата Давида Жванії.

За інформацією Геращенка, це сталося поблизу блокпоста окупантів біля села Новопокровка (Запорізька область).

“Також відомо, що Жванія мав російське громадянство та був неофіційним представником “Росатому”. У цій історії питань більше, ніж відповідей, особливо, що він робив у “сірій зоні”,
– написав Геращенко.

Уродженець Грузії починав політичну кар’єру в Україні у 2002 році. Він став фінансовим донором Блоку “Наша Україна” та був обраний у її складі до Верховної Ради. Брав активну участь у Помаранчевій Революції, а згодом став міністром з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Був одним з тих, кого підозрювали в отруєнні Віктора Ющенка. Зокрема, гіпотезу про свого кума підтримував і сам Третій Президент України.

Згодом був переобраний у Верховну Раду та працював у Комітеті з питань науки та освіти. Потім почав “сольну” політичну кар’єру, за час якої “відзначився” голосуванням за перебування Чорноморського флоту Росії у Криму. Згодом на деякий час приєднався до фракції Партії регіонів, але вийшов з неї після того, як “беркутівці” розігнали Євромайдан та побили людей.

Колишнього нардепа підозрювали в тому, що він прийняв російське громадянство та працює на інтереси Росії.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE