Politerno > Україна і світ > Путін став заручником війни: у США та Британії прокоментували виступ глави кремля на параді

Путін став заручником війни: у США та Британії прокоментували виступ глави кремля на параді

  • 10 Травня, 2022
  • 1162 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін немає можливості вийти з війни з Україною, а його промова на параді 9 травня є феєричним прикладом марення і цілковитого абсурду.

Президент США Джо Байден назвав Путіна дуже обачливим і зазначив, що його непокоїть, що “зараз у нього (Путіна) немає виходу (з цього становища)”. Байден сказав, що намагається зрозуміти, що з цим робити.

Зазначається, що Путін помилково припускав, що вторгнення в Україну призведе до розколу НАТО та ЄС, натомість, США та багато європейських держав прийшли на допомогу Україні.

Своєю чергою прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі на брифінгу заявила, що промова президента Росії Володимира Путіна на параді 9 травня, в якій російський президент звинуватив західні країни в тому, що Росія напала на Україну, є феєричним прикладом марення і цілковитого абсурду.

“Припущення, що війна, яку веде президент Путін, була викликана планами Заходу, – це явна брехня та абсурд”, – сказала вона.

Псакі додала, що всі заяви, які путін озвучив у москві під час параду, по суті є спробою перегляду історії, яка перетворилася у форму дезінформації, тобто путін діє відповідно до російських методичок. На щастя, зараз весь світ знає, що путін і росія – це фабрика дезінформацій і фейків.

Британська розвідка теж прокоментувала виступ Путіна під час параду на червоній площі. Там заявили, що недооцінка українського опору і понесені через це втрати не дозволили Володимиру Путіну 9 травня оголосити про військові успіхи своєї армії в Україні.

“Недооцінка Росією українського опору та планування за “найкращим сценарієм” призвели до очевидних оперативних невдач, не давши президенту Путіну оголосити про значний військовий успіх в Україні на параді в День перемоги 9 травня”, – йдеться в огляді.

Як припускає британська розвідка, російський план вторгнення, швидше за все, був заснований на помилковому припущенні, що армія РФ зустріне обмежений опір і зможе швидко оточити населені пункти.

Зазначається, що це припущення змусило російські війська спробувати провести початковий етап операції з легким підходом, призначеним для досягнення швидкої перемоги з мінімальними втратами.

“Цей прорахунок призвів до непосильних втрат і подальшого зниження оперативної спрямованості Росії”, – йдеться в огляді.

Нагадаємо, російський президент володимир путін виступив у москві на параді, присвяченому Дню перемоги. Багато хто прогнозував, що 9 травня президент офіційно оголосить війну Україні, а також загальну мобілізацію у рф, але цього не сталося. Виступ путін почав з короткого привітання ветеранів, а потім швидко перейшов до виправдання вторгнення в Україну.

Нагадаємо, у понеділок, 9 травня, катарський телеканал “Аль-Джазіра” опублікував репортаж про війну Росії проти України, у сюжеті серед іншого показали вагон-рефрижератор з тілами загиблих російських військових, а також вкрадене окупантами в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE