Politerno > Україна і світ > Полк “Азов” упевнений, що ЗСУ мають змогу прорватися на “Азовсталь”

Полк “Азов” упевнений, що ЗСУ мають змогу прорватися на “Азовсталь”

  • 11 Травня, 2022
  • 1540 Переглядів
  • 0

Бійці полку Нацгвардії “Азов” упевнені, що є військовий спосіб деблокувати завод “Азовсталь” і визволити звідти захисників.

Про це заявив представник “Азова” Ілля Самойленко в інтерв’ю “Sky News“.

“Це можливо (зробити) військовим шляхом, і це також можливо політичним шляхом. Ми можемо сказати вам, як це зробити військовим чином, але, звісно, такі операції – це засекречена інформація. 

Більшість людей, які сидять у владних кабінетах в Україні, переважно погано розуміють ситуацію, із нашої точки зору реальність інша”, – заявив Самойленко.

За його словами, найбільша проблема – це національна безпека. 

Він упевнений, що у випадку катастрофічних наслідків для маріупольського гарнізону будуть катастрофічні наслідки й для всієї України та її людей.

Самойленко додав, що бійці все ж намагаються “каналізувати зусилля для найкращих варіантів та наслідків” у цій ситуації.

Самойленко заявив, що його підрозділ не може здатися росіянам, бо має наказ тримати оборону “Азовсталі” у Маріуполі і порушити його не може.

“Ми не можемо здатися, бо ми не маємо наказу здатися. Ми не порушимо попередній наказ (тримати оборону – ред.). Це неймовірно важливо. Ми не порушуємо накази. Ми чітко виконуємо накази”, – зазначив військовий.

Він також нагадав, що його підрозділ визнаний в Росії терористичною організацією. Отже йому і його побратимам загрожувало би ув’язнення.

Самойленко також додав, що всі захисники є свідками російських злочинів у Маріуполі, де окупанти убили понад 25 тисяч людей, тому у росіяни не зацікавлені у тому, щоб лишати їх живими.

Азовець зазначив, що не думає про своє життя, бо “його життя не має значення”, але в разі програшу війни наслідки для України будуть катастрофічними.

Нагадаємо, через активізацію російських військ з боку невизнаного Придністров’я на Одещині підготовку проходять ще 2 тисячі добровольців, які стануть на захист у разі потреби.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE