Politerno > Україна і світ > Мережу АЗС Glusco передали в управління “Нафтогазу”

Мережу АЗС Glusco передали в управління “Нафтогазу”

  • 13 Травня, 2022
  • 887 Переглядів
  • 0

Кабмін ухвалив рішення щодо передачі в управління “Нафтогазу” 172 автозаправних станцій пов’язаної з Медведчуком мережі Glusco.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

“У нас є рішення суду, яке передбачає передачу відповідного майна державі. Ми його виконуємо. Позиція тут чітка: активи росії та пов’язаних із нею компаній в Україні мають перейти нашій державі й працювати на благо нашої країни та всіх українців”, — зазначив Шмигаль. Він додав, що це рішення допоможе в подоланні дефіциту пального.

Довідково: Мережа Glusco сформована на базі роздрібного бізнесу компанії “Роснефть”, який в 2016 році викупив міжнародний трейдер Proton Energy Group S.A. через споріднену Glusco Energy S.A. Крім АЗС, мережа налічує шість нафтобаз.

Відтоді і до кінця 2021 року мережею володів ізраїльський бізнесмен Нісан Моїсеєв, якого пов’язують з Віктором Медведчуком. Це підтверджував і сам Моїсеєв – казав, що їх пов’язують “дружні відносини, а не ділові”.

Наприкінці лютого минулого року РНБО запровадила санкції проти нардепа проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука.

За два тижня, у березні 2021 року, компанія Proton Energy Group S.A., до якої входить пов’язана з Медведчуком мережа АЗС Glusco, зупинила поставки нафтопродукції на український ринок. Пізініше повідомлялося, що Glusco відновила продаж палива.

Одночасно з цим у компанії Glusco та на її АЗС пройшли обшуки – Служба безпеки заявила про викриття масштабної оборудки з “тіньової” реалізації неякісних нафтопродуктів. Як наслідок, суд наклав арешт на корпоративні права 28 компаній, у власності яких, зокрема, перебувають АЗС Glusco

У грудні стало відомо, що компанія SNEL Energy Limited, яка належить грецькому підприємцю Дімітріосу Аніфантакісу, придбала 100% акцій Glusco Energy SA.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE