Politerno > Україна і світ > СБУ і ДПС проводять обшуки на об’єктах мережі АЗС, яку пов’язують із Медведчуком

СБУ і ДПС проводять обшуки на об’єктах мережі АЗС, яку пов’язують із Медведчуком

  • 11 Березня, 2021
  • 790 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України і Державна податкова служба за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора проводять спецоперацію на об’єктах мережі автозаправок Glusco, яку контролюють структури з оточення Віктора Медведчука.

Про це передає enkorr, посилаючись на співробітника центрального офісу компанії.

 

“У нас маски-шоу у всіх офісах, заправках, нафтобазах. Пломбують колонки і резервуари, відключають відеоспостереження”, – розповіло джерело, яке попросив не називати його імені.

Співрозмовник видання зазначив, що в рамках спецоперації вилучають документацію і комп’ютери.

“Подекуди доходить до рукопашної”, – додало джерело.

Зазначено, що обшуки на Glusco проводять згідно з рішеннями слідчого судді Київського районного суду Харкова Садовського К.С. від 26 лютого та 1 березня. Їх винесли в рамках кримінальних справ, розпочатих 30 січня 2019 р. за фактами незаконного виробництва, зберігання, транспортування з метою збуту підакцизних товарів, ухилення від сплати податків, а також легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

За даними джерела УП, йдеться про масштабні обшуки по всій країні на об‘єктах мережі станцій пального Glusco, яку пов‘язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми обігу та реалізації неякісних нафтопродуктів. Встановлено, що у такий спосіб організатори свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету чим завдали збитків у великих розмірах.

За офіційними даними правоохоронців, орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн.

Кримінальне провадження розпочато за статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 209 (легалізація чи відмивання майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків),  ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

На теперішній час проводиться понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення.

Досудове розслідування триває та здійснюється за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. Додаткові деталі обіцяють повідомити згодом.

Нагадаємо, нардепа від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука щодо якого ввели санкції 9 лютого допитали слідчі СБУ.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE