Politerno > Україна і світ > Офіційно: Байден оголосив про надання Україні артилерійських систем HIMARS

Офіційно: Байден оголосив про надання Україні артилерійських систем HIMARS

  • 1 Червня, 2022
  • 663 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден заявив про надання Україні нового безпекового пакету допомоги, що включає високомобільні ракетні артилерійські системи (HIMARS).

Відповідна заява розміщена на сайті Білого дому.

“Сьогодні я оголошую новий значний пакет безпекової допомоги для надання своєчасної та критичної допомоги українським військовим. Завдяки додатковому фінансуванню України, ухваленому за підтримки двох партій у Конгресі США, Сполучені Штати зможуть продовжувати надавати Україні більше зброї, яку вони так ефективно використовують для відсічі російських атак”, – йдеться у заяві.

“Цей новий пакет озброїть їх новими можливостями та передовою зброєю, включаючи HIMARS із боєприпасами, щоб захистити свою територію від наступу Росії. Ми продовжуватимемо очолювати світ у наданні історичної допомоги для підтримки боротьби України за свободу”, – заявив Байден.

Раніше ЗМІ повідомляли, що системи HIMARS надаються Україні з політичною умовою, що їх не будуть використовувати для ударів по цілях у межах Росії.

HIMARS несе шість ракет для залпового вогню або одну ракету MGM-140 ATACMS на п’ятитонній вантажівці.

Також у пакеті допомоги вартістю 700 млн доларів радіолокаційні системи, більше ракет Javelin, протитанкове озброєння, гелікоптери, тактичні транспортні засоби та різні види боєприпасів.

Нагадаємо, ворог штурмує Сєвєродонецьк і має там частковий успіх, встановивши контроль над східною частиною міста.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE