Politerno > Україна і світ > Україна та Словаччина підписали контракт на поставку гаубиць Zuzana 2

Україна та Словаччина підписали контракт на поставку гаубиць Zuzana 2

  • 2 Червня, 2022
  • 581 Переглядів
  • 0

Україна підписала із Словаччиною контракт на постачання восьми самохідних гаубиць Zuzana 2.

Про це, як передає “Європейська правда“, написав у Twitter міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

“Раді підтвердити, що контракт на гаубиці Zuzana 2 для України підписано – вісім штук буде доставлено в Україну” – написав він.

Як повідомлялося, президентка Словаччини Зузана Чапутова приїхала з візитом в Україну, у вівторок вона відвідала зруйновані російськими військами Ірпінь та Бородянку.

Чапутова також зустрілась у Києві з президентом Володимиром Зеленським, повідомив заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга.

“Зузана підтвердила “Зузани” – саме під таким гаслом проходить візит  президентки Словацької Республіки Зузани Чапутової в Києві. А Зузани – це також словацькі 155-мм САУ. А ще особисте лобіювання статусу кандидата України в ЄС, оборонна підтримка, взаємодія в енергетичній сфері, можливий спільний прикордонно-митний контроль”, – написав Сибіга на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, Україна купить у Польщі близько 60 самохідних артилерійських гаубиць “AHS Krab” на додачу до тих 18, які вже передала Варшава.

Нагадаємо, уночі 2 червня окупанти обстріляли Сумщину та гатили по Харкову – одна людина загинула, є поранені.

за добу на Луганщині пошкоджено 52 будинки, у Сєвєродонецьку ворог продовжує штурмові дії, на Миколаївщині зруйнувано 23 об’єкти цивільної інфраструктури – ударів зазнали Миколаїв та п’ять населених пунктів – Очаків, Шевченкове, Лупареве, Лепетиха та Галицинове.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE