Politerno > Україна і світ > Лукашенко висловив генсеку ООН готовність до транзиту зерна з України через Білорусь

Лукашенко висловив генсеку ООН готовність до транзиту зерна з України через Білорусь

  • 3 Червня, 2022
  • 884 Переглядів
  • 0

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко під час телефонної розмови з генсеком ООН Антоніу Гуттерешем говорив, зокрема, про вивезення зерна з України.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє агентство “Белта”.

“Співрозмовники обговорили найактуальніші питання порядку денного, окремо зупинившись на питанні вивезення зерна з території України. Глава держави чітко окреслив позицію на цю тему: Білорусь готова до постачання українського зерна до балтійських портів через територію нашої країни. Також Білорусь готова надавати усіляку допомогу щодо його перевалки білоруським залізничним транспортом, виділивши для цього необхідні потужності”, – йдеться у повідомленні.

Лукашенко запропонував генеральному секретарю ООН за столом переговорів за участю представників Білорусі, України та готових надати порти балтійських країн врегулювати проблеми вивезення зерна.

Однак для Лукашенка головне, щоб ці порти (Німеччини, Польщі, країн Балтії, Росії) були відкриті і для білоруських товарів.

Зазначається, що Антоніу Гутерреш попросив невелику паузу за кілька днів, щоб переговорити з керівництвом зацікавлених країн.

У травні стало відомо, що ООН обговорює з Лукашенком експорт зерна з України через білоруську залізницю до портів країн Балтії.

Посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що Анкара купує вкрадене Росією українське зерно.

Нагадаємо, російський журналіст, телеведучий, депутат Державної думи чотирьох скликань, режисер, публіцист, блогер Олександр Невзоров та його дружина Лідія отримали українське громадянство.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE