Politerno > Україна і світ > Польща вже передала Україні озброєння на $2 млрд

Польща вже передала Україні озброєння на $2 млрд

  • 9 Червня, 2022
  • 597 Переглядів
  • 0

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща передала Україні зброї на $2 млрд.

Про це Дуда заявив у опублікованому 9 червня інтерв’ю німецькому виданню Bild.

“Україні потрібне важке озброєння, танки. Це потреби України. Я говорив із президентом (України Володимиром – ред.) Зеленським два дні тому. Він знову попросив мене. Ми передали танки, понад 240 танків, які Україна може використати. Ми передали майже 100 одиниць бронетехніки та зброї. Зброя, боєприпаси, ракети. Ми передали загалом зброї на $2 млрд“, – зазначив Дуда.

Він наголосив, що Україні доправили не складські запаси, а саме зброю польської армії.

“Це величезні витрати (для Польщі, – ред.), але ми розуміємо потребу (України, – ред.). Ми передали більшість зброї нашої армії. Це не були запаси, які ми мали на складах. Ми передали наші танки та бронетехніку”, – наголосив президент Польщі.

За словами Дуди, Польща сподівалася отримати від Німеччини танки Leopard, щоб замінити ними ті, які віддала на потреби ЗСУ.

“Для нас само собою зрозуміло, що замість старих радянських танків, які ми доправили в Україну, ми отримаємо кілька танків Leopard із Німеччини, не найсучасніші. Тому що в нас у Польщі є старіші версії танків Leopard. Завдяки цій допомозі ми хотіли трохи поповнити свої запаси. Ми могли отримати старіші й модернізувати їх у подальшому – теж за допомогою німецької промисловості. Наскільки я знаю, ми нічого не отримали”, – резюмував президент Польщі.

Днями Польща підписала найбільший за 30 років контракт на постачання зброї Україні майже на $630 млн. У повідомленнях не зазначено про яку саме зброю йдеться, але у твіттері уряду пишуть, що “Huta Stalowa Wola S.A., що належить до PGZ і є виробником обладнання для польської армії, зокрема, гаубиці “Краб” та самохідних мінометів “Рак”.

Нагадаємо, під час місій щодо поставок до “Азовсталі” медикаментів та боєприпасів, а також для евакуації поранених ЗСУ втратили щонайменше три гелікоптери.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE