Politerno > Україна і світ > Україна та Польща підписали найбільший за 30 років контракт про купівлю-продаж зброї

Україна та Польща підписали найбільший за 30 років контракт про купівлю-продаж зброї

  • 7 Червня, 2022
  • 620 Переглядів
  • 0

Київ та Варшава підписали один з найбільших контрактів щодо зброї за останні три десятиліття – він передбачає постачання зброї в Україну.

Про це повідомило Polska Times.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зазначив, що зброя, яку передають, буде дуже важливою на полі бою.

“Зараз ми підписуємо один із найбільших контрактів за останні тридцять років – про продаж Україні зброї. Ця зброя добре випробувана, і сьогодні ми знаємо, що вона буде дуже важливою зброєю на полі бою”, – заявив Моравецький.

Україна частково сплатить постачання зі свого бюджету, частково – за допомогою коштів Євросоюзу. Польский прем’єр не уточнив, яку саме зброю продасть. Проте, за інформацією видання, може йтися про постачання кількох десятків гармат-гаубиць Krab.

Як повідомлялося, у квітні прем’єр-міністри України та Польщі підписали меморандум про посилення співробітництва в залізничній сфері, згідно з яким створять спільне логістичне підприємство двох країн.

Також наприкінці квітня Польща передала Україні понад 200 танків Т-72 та кілька десятків бойових машин піхоти.

У травня президент Володимир Зеленський оголосив про домовленість з Польщею щодо угоди, яка має спростити перетин кордону між країнами.

Прессекретар МЗС РФ Марія Захарова обурилася через інтеграцію Польщі та України, мовляв, через особливе ставлення до поляків, в України до Криму претензій бути не повинно.

Нагадаємо, російські окупанти не полишають спроб встановити контроль над Сєвєродонецьком, водночас інтенсивність застосування ворожої авіації знижена.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE