Politerno > Україна і світ > В Росії вигадали нову схему постачання “гарматного м’яса” на передову – СБУ. ВІДЕО

В Росії вигадали нову схему постачання “гарматного м’яса” на передову – СБУ. ВІДЕО

  • 14 Червня, 2022
  • 646 Переглядів
  • 0

Російські рекрутингові компанії масово шукають “добровольців” для армії, не вимагаючи ні фізичної підготовки, ні воєнного фаху.

Про це повідомляє пресслужба Служба безпеки України.

Загарбники пропонують непогані зарплати на роботах з “відновлення” окупованих територій на сході України – розбирати руїни будівель, які знищила російська армія, чи вантажити гуманітарну допомогу.

Про це слідчим СБУ розповів полонений загарбник, який приїхав за контрактом нібито у якості “різноробочого”.

Але, за його словами, вибір у таких контрактників невеликий: послужити “гарматним м’ясом” у складі незаконних збройних формувань “ЛНР/ДНР” або бути розстріляними за відмову.

Зокрема, цей уродженець Удмуртії підписав контракт із зс РФ на 2 місяці через фінансові труднощі.

На розчистці території школи він працював лише перший тиждень. А потім разом із іншими 32 “колегами” його відправили в Золоте у підпорядкування терористичного угрупування так званої “ЛНР”.

Як зізнається полонений, решта “добровольців” відмовилися: у перший же день відмовилося 82 особи.

У тих, хто виконав наказ, усе склалося не найкращим чином. “З цих 32 людей: 7 потрапило в полон, 6 пішло назад, решта 200-х. Я сам отримав поранення”, розповів військовополонений.

Зрештою, кудись повтікали навіть російські командири.

Наразі з цим полоненим продовжують слідчі та контррозвідники СБУ.

Нагадаємо, на Львівщині та Тернопільщині спрацювала Протиповітряна оборона, мешканців цих областей наполегливо просять залишатися в укриттях.

Також стало відомо, що і ще 19 травня призупинився процес вилучення активів “МР банку” та “Промінвестбанку”, які належали російським державним “Сбєрбанку” та “ВЕБ.РФ”. Держава досі не конфіскувала 25,6 млрд грн активів цих фінустанов до бюджету.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE