Politerno > Україна і світ > Євросоюз відключає від SWIFT ще три банки РФ у рамках шостого пакету санкцій

Євросоюз відключає від SWIFT ще три банки РФ у рамках шостого пакету санкцій

  • 14 Червня, 2022
  • 560 Переглядів
  • 0
SWIFT санкції

З 14 червня Євросоюз відключає найбільший російський банк Сбербанк, а також Россельхозбанк та Московський кредитний банк від міжбанківської системи SWIFT у рамках 6 пакету санкцій проти Росії.

Про це пише російська служба ВВС.

Санкції були погоджені наприкінці травня після тривалих та напружених консультацій між європейськими лідерами. Через кілька днів основна частина обмежень набула чинності.

“Представники банків, як і раніше, стверджують, що відключення від SWIFT не сильно вплине на їхню роботу.

У Сбербанку, як повідомляють російські ЗМІ, заявили, що працюють у звичайному режимі, і відключення від SWIFT не змінює ситуації з міжнародними розрахунками”, – йдеться у повідомленні.

Водночас у Московському кредитному банку зазначили, що операції всередині Росії йтимуть у штатному режимі, проте при платежах за кордон терміни їх проведення можуть зрости.

У Россельхозбанку заявили, що у російській банківській системі створено необхідні умови для забезпечення безперебійної автономної роботи.

Раніше через санкції від SWIFT було відключено сім російських банків:  ВТБ, “Открытие”, “Новикомбанк”, “Промсвязьбанк”, “Россия”, “Совкомбанк” і ВЭБ (“Внешэкономбанк”).

Нагадаємо, заможні росіяни обходять заборону на польоти, хоча повітряний простір Євросоюзу має бути закритим для літаків з РФ.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE