Politerno > Україна і світ > Словаччина надасть Україні гелікоптери, ще три держави – артилерію

Словаччина надасть Україні гелікоптери, ще три держави – артилерію

  • 15 Червня, 2022
  • 640 Переглядів
  • 0

Словаччина передасть Україні бойові гелікоптери, а Канада, Польща та Нідерланди – нові одиниці артилерії. 

Про це оголосив глава Пентагону Ллойд Остін після зустрічі у форматі “Рамштайн” в Брюсселі, повідомляє “Європейська правда“.

“Я б хотів подякувати Словаччині, яка оголосила про суттєве пожертвування гелікоптерів серії “Мі” та вкрай необхідні ракетні боєприпаси”, – сказав він.

“Ми також обговорили важливі нові пожертвування артилерії з багатьох країн, включаючи Канаду, Польщу та Нідерланди. Це ключові інвестиції та можливості України для ведення вогню на великій відстані, і вони будуть вирішальними для зусиль України відбити наступ Росії на Донбасі”, – зазначив Остін.

Глава Пентагону підтвердив, що Німеччина вирішила передати Україні три реактивні системи залпового вогню з керованими боєприпасами.

Раніше президент США Джо Байден у середу провів телефонні переговори з українським візаві Володимиром Зеленським, у яких підтвердив виділення Києву мільярда доларів безпекової допомоги.

В новому пакеті безпекової допомоги від США  – боєприпаси для реактивних систем залпового вогню і протикорабельні ракети Harpoon.

Нагадаємо, російські загарбники звозять у Бєлгород медичних працівників з інших регіонів РФ, щоб лікувати поранених військовослужбовців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE