Politerno > Україна і світ > ​Арахамія заявив, що на Донбасі щодня гинуть від 200 до 500 українських військових

​Арахамія заявив, що на Донбасі щодня гинуть від 200 до 500 українських військових

  • 16 Червня, 2022
  • 1088 Переглядів
  • 0

Голова фракції “Слуга народу” у парламенті Давид Арахамія заявив, що щодня на Донбасі гине або отримує поранення до 1000 українських солдатів, у середньому гине від 200 до 500 бійців.

Про це повідомляє американське видання Axios.

Як розповів Арахамія виданню, останніми тижнями кількість втрат ЗСУ суттєво зросла. Зараз у боях на сході щодня гине від 200 до 500 українських військових. Кількість поранених значно вища.

Під час виступу на Міжнародному безпековому форумі в Братиславі перед керівниками Європейського Союзу президент Зеленський заявив, що щодня на фронті гине близько 100 українських військових.

Згодом радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що щодня на фронті гине від 100 до 200 українських військових.

Арахамія заявив, що Україна призвала до армії мільйон людей і має можливість набрати ще два мільйони, тому сили для продовження боротьби на Донбасі в України є.

Щодо переговорів із росією, він розповів, що зараз цей процес заморожено, однак українська делегація розмовляє телефоном зі своїми російськими візаві “один раз чи двічі на тиждень для перевірки, хоча обидві сторони ясно розуміють, що прямо зараз немає місця для переговорів”.

Цього тижня Арахамія очолює українську делегацію у Вашингтоні, яка буде переконувати адміністрацію Байдена та Конгрес збільшити темпи поставок зброї та визнати росію державою-спонсором тероризму.

Нагадаємо, Словаччина передасть Україні бойові гелікоптери, а Канада, Польща та Нідерланди – нові одиниці артилерії. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE