Politerno > Україна і світ > Мисливець за нацистами очолить американську групу для розслідування воєнних злочинів в Україні

Мисливець за нацистами очолить американську групу для розслідування воєнних злочинів в Україні

  • 21 Червня, 2022
  • 473 Переглядів
  • 0

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд, який також очолює Мін’юст країни, під час візиту до України у вівторок оголосив про створення групи з розслідування воєнних злочинів.

Про це повідомляє CNN, пише “Європейська правда”.

Група працюватиме над виявленням та притягненням до відповідальності всіх, хто вчинив воєнні злочини в Україні.

Під час візиту до Києва Меррік Гарланд зустрівся з генпрокуроркою України Іриною Венедіктовою, а під час зустрічі порушувалося питання про допомогу Вашингтона у виявленні та притягненні до відповідальності всіх, хто вчинив воєнні злочини на українських територіях.

“Воєнним злочинцям ніде сховатися. Мін’юст США використовуватиме всі можливості для притягнення до відповідальності тих, хто чинить воєнні злочини та інші злочини в Україні. Працюючи разом з нашими внутрішніми та міжнародними партнерами, Мін’юст невпинно докладатиме зусиль для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до скоєння воєнних злочинів, тортур та інших серйозних порушень під час конфлікту в Україні”, — цитує CNN генерального прокурора США.

Меррік Гарланд також анонсував відправлення кількох представників Мін’юсту, які проконсультують Україну щодо можливого ухилення Росії від міжнародних санкцій.

Групу, за словами Гарланда, очолить найвідоміший у Мін’юсті США мисливець за нацистами Елі Розенбаум, і вона складатиметься з експертів із розслідувань, пов’язаних із порушеннями прав людини та військовими злочинами.

67-річний Розенбаум 36 років працює в Мін’юсті США і раніше обіймав посаду директора зі стратегії та політики у сфері забезпечення дотримання прав людини. Він допоміг міністерству у понад 100 випадках позбавити громадянства обвинувачених нацистів або депортувати їх.

Гарланд також повідомив, що Міністерство юстиції США направить трьох прокурорів для консультування України, а також країн Європи та Близького Сходу у боротьбі зі спробами Росії ухилитися від глобальних санкцій.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE