Politerno > Україна і світ > HIMARS вже в Україні: Резніков анонсував спекотне літо для російських окупантів

HIMARS вже в Україні: Резніков анонсував спекотне літо для російських окупантів

  • 23 Червня, 2022
  • 512 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Олексій Резніков проінформував, що американські реактивні системи залпового вогню HIMARS вже прибули в Україну.

Про це він розповів на своїй сторінці у Твіттер

“HIMARS прибув в Україну. Дякую моєму американському колезі та другу Ллойду Остіну за ці потужні інструменти! Літо буде спекотним для російських окупантів. І останнім для деяких з них”, – прокоментував міністр.

Чому вони цінні?

HIMARS дадуть українським військам можливість завдавати ударів далі за російськими лініями та на відстанях, які краще захищені від російської далекобійної зброї.

Ракети з GPS-наведенням, якими стріляють HIMARS, мають дальність пострілу приблизно вдвічі більше, ніж у гаубиць M777, які США поставили українським військам. Дальності пострілу в близько 80 км зазвичай виводить HIMARS із зони досяжності російської артилерії, тоді як російські батареї знаходяться під загрозою.

HIMARS також може загрожувати російським складам постачання на тлі переконаності Заходу в тому, що російські війська мають проблеми з матеріально-технічним забезпеченням.

Деякі аналітики кажуть, що HIMARS може стати “переломним моментом” у війні в той час, коли українські війська зазнають труднощів під вогнем російської артилерії.

Але інші кажуть, що HIMARS не зможуть раптово переламати ситуацію, а лише “зрівняють шанси”.

Як повідомлялося, 1 червня президент США Джо Байден заявив про надання Україні нового безпекового пакету допомоги, що включає високомобільні ракетні артилерійські системи (HIMARS).

Нагадаємо, 23 червня Європейський парламент закликав надати статус кандидата на членство в Європейському Союзі для України та Молдови, а також підтримати європейську перспективу для Грузії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE