Politerno > Україна і світ > Україна та Індонезія домовилися ввести безвізовий режим

Україна та Індонезія домовилися ввести безвізовий режим

  • 29 Червня, 2022
  • 469 Переглядів
  • 0

Президенти України та Індонезії домовилися про введення безвізового режиму між двома країнами.

Про це повідомив Зеленський під час брифінгу з лідером Індонезії в Києві.

“Радий повідомити про нашу домовленість запровадити безвізовий режим між нашими країнами. Це хороша новина. Це важливо для наших народів з усіх точок зору для соціального розвитку, для зв’язків між людьми”, – сказав президент України.

Крім цього, на зустрічі з Джоко Відодо він обговорив післявоєнну відбудову України. 

“Я запрошую Індонезію та індонезійські компанії, фахівців приєднатися до цього масштабного економічного проекту”, – зазначив голова нашої держави.

Зеленський знову наголосив на тому, що світ має зробити все для того, щоб розблокувати українські морські порти з метою відновлення повноцінного експорту продовольства.

“Росія шантажує світ голодом, вона заблокувала постачання продовольства з України, яке відігравало стабілізуючу роль для світового ринку. Десятки мільйонів тонн зернових України не можуть прибути до споживачів, зокрема в Індонезії”, – додав він.

Путіна на саміті лідерів країн “Великої двадцятки” не буде

Як відомо, президент Джоко Відодо виключає особисту присутність глави Російської Федерації Володимира Путіна на саміті лідерів країн “Великої двадцятки” (G20).

Індонезійський лідер був категоричний – президент РФ не приїде на саміт G20, розповів прем’єр-міністр Італії Маріо Драґі у вівторок, 28 червня, на прес-конференції після саміту лідерів “Великої сімки”.

За його словами, під час саміту G20 може бути дистанційне включення з Путіним. “…подивимося”, – сказав італійський прем’єр.

“Що стосується присутності Путіна (на саміті – ред.)… президент Відодо це виключає. Він був категоричний – (президент Росії – ред.) не приїде…”, – заявив Драґі.

Індонезія витіснить Росію

Росія до 2024 року залишить шосту сходинку топ-країн з найрозвиненішою економікою світу. ЇЇ витіснить Індонезія.

За прогнозом Міжнародного валютного фонду, її місце займе Індонезія з населенням 237 мільйонів, дві третини якого проживають у селах. Розташована на островах Малайського архіпелагу та західній частині острова Нова Гвінея, ця найбільша в світі острівна країна є одним з найзначніших експортерів нафти та природного газу. Ще постачає на світові ринки каучук, каву, чай, тютюн. Основна проблема Індонезії – брак кваліфікованої робочої сили, бо досі залишається аграрною країною.

У 2022 році частка російського ВВП у загальному світовому ВВП зменшиться до 2,72% з 3,07% у 2021-му. До 2024-го – опуститься до 2,52%.

Торік росія у світовому рейтингу посідала шосту сходинку після Китаю, США, Індії, Японії та Німеччини. Після запровадження міжнародних санкцій у країні розпочалося різке падіння економіки, наслідки якого, за прогнозами експертів, будуть катастрофічні.

У росії вже до кінця цього року, за повідомленням Центру стратегічних розробок, число робочих місць скоротиться на два мільйони, а рівень безробіття зросте від 4,4% до 7,1–7,8%.

З початком війни з Україною 30 років економічного розвитку рф були зведені нанівець. Фашистський режим Путіна повернув росію в 90-ті роки минулого століття.

Нагадаємо, під час найбільшого з 24 лютого обміну полоненими Україні вдалося повернути 144 військових, з яких 95 захисників “Азовсталі”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE