Politerno > Україна і світ > Київ визнав, що НАТО залишається найкращою гарантією безпеки і тому зберігає курс на інтеграцію

Київ визнав, що НАТО залишається найкращою гарантією безпеки і тому зберігає курс на інтеграцію

  • 29 Червня, 2022
  • 529 Переглядів
  • 0

Україна вважає, що вже відповідає стандартам НАТО і зберігає курс на продовження інтеграції.

Як повідомляє з Мадриду кореспондент “Європейської правди“, про це заявив у середу заступник глави ОПУ Ігор Жовква.

Жовква, який очолює делегацію України на саміті, заявив, що задоволений результатами саміту, а також наголосив, що Київ зберігає курс на вступ у Альянс.

“Ніхто не знімає з порядку денного євроатлантичну інтеграцію України”, – підкреслив він.

Ігор Жовква наголосив, що бачить нові можливості для України через запрошення до членства НАТО Швеції та Фінляндії в обхід механізму ПДЧ.

“Ми взяли до відома таку можливість”, – заявив посадовець, пояснивши, що це дає можливість також для інших держав-аплікантів.

Заступник глави ОПУ також переконаний, що Україна вже зараз є сумісною зі стандартами Альянсу.

“На сьогоднішній день, у час війни важко стверджувати, що України не відповідає стандартами НАТО – чи це стосується стратегії, чи тактики військових дій. Україна веде війну нехай не з другою армією світу, але не найслабшою. І ми доводимо, щодня що ми є взаємосумісними зі стандартами НАТО”, – заявив він.

Жовква наголосив, що членство в НАТО залишається найкращою гарантією безпеки для України.

Нагадаємо, голова української делегації, нардеп Давид Арахамія після переговорів у Стамбулі заявив, що Україна хоче отримати гарантії безпеки від країн-підписантів, які будуть надійнішими, ніж 5 стаття НАТО. Україна зможе підписати міжнародний договір про гарантії безпеки лише після референдуму з цього питання.

Представник української делегації на перемовинах у Стамбулі Олександр Чалий заявив, що Росія має підписатися під гарантіями безпеки для України. 

Як відомо, жодна країна остаточної відповіді щодо гарантій безпеки Україні не надала. Зокрема, Лондон не готовий дати Києву гарантії безпеки.

США та союзники зважують, як Захід може надати Україні альтернативні гарантії безпеки, якщо вона відмовиться від своєї заявки на членство в НАТО як поступку Росії для припинення війни.

Нагадаємо, президенти України та Індонезії домовилися про введення безвізового режиму між двома країнами.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE