Politerno > Україна і світ > ЄС погодив 1 млрд євро макрофіну Україні та заморозив активи РФ на суму 13,8 млрд євро

ЄС погодив 1 млрд євро макрофіну Україні та заморозив активи РФ на суму 13,8 млрд євро

  • 12 Липня, 2022
  • 459 Переглядів
  • 0

ЄC виділить 1 млрд євро макрофінансової допомоги для України на підтримку економіки в умовах війни та заморозить російські активи на суму 13,8 мільярда євро.

Рада Євросоюзу підтримала виділення 1 млрд євро макрофінансової допомоги для України на підтримку економіки в умовах війни.

Про це повідомив виконавчий віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

Відповідне рішення підтримали міністри Євросоюзу. 

“1 мільярд євро Україні! Після прискореного прийняття ЄС надасть постраждалій від війни державі макрофінансову допомогу. Гроші підуть на різні сфери”, – повідомило чеське головування в Раді ЄС. 

Також стало відомо, що Європейський союз заморозив російські активи на суму 13,8 мільярда євро з моменту вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Про це заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, повідомляє посиланням на RTBF.

За словами Рейндерса, понад 12 млрд євро заморожено лише у п’яти державах-членах.

“Ми повинні продовжувати переконувати інші держави-члени робити те саме. Я сподіваюся, що найближчими тижнями ми побачимо активізацію цих процесів у всіх державах-членах”, – сказав Рейндерс.

Він відмовився розкрити назви п’яти країн ЄС, які заморозили найбільше активів.

У Німеччині міністр фінансів Крістіан Лінднер у середині червня оцінив суму, заморожену в цій країні, у 4,48 мільярда євро. Бельгія заморозила у квітні минулого року російські активи на 2,7 млрд євро, повідомив міністр фінансів Вінсент Ван Петегем.

Як повідомлялося, Європейський парламент схвалив виділення Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги для підтримки у зв’язку з війною.

Нагадаємо, керівник “Роскосмосу” Дмитро Рогозін заявив, що РФ готується до серійного виробництва ядерної ракети “Сармат”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE