Politerno > Україна і світ > Конкурсна комісія таки затвердила результати – новим керівником САП стане Олександр Клименко

Конкурсна комісія таки затвердила результати – новим керівником САП стане Олександр Клименко

  • 19 Липня, 2022
  • 661 Переглядів
  • 0

Конкурсна комісія з обрання очільника САП затвердила результати конкурсу, найбільше балів набрав детектив НАБУ Олександр Клименко, він має стати новим очільником САП.

Про це повідомило Hromadske з посиланням на трансляцію засідання комісії.

Ще 21 грудня 2021-го конкурсна комісія оголосила, що детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк — 229 балів.

Проте конкурсна комісія тричі не могла затвердити результати конкурсу та офіційно оголосити переможця. Лише 19 липня 2022-го результати затвердили. Так, Клименко має стати головою САП, а Синюк — заступником керівника. Документи для призначення передають до Офісу Генпрокурора.

Також комісія звернулась до Офісу Генпрокурора з проханням надати підтвердження, що переможці конкурсу не мають проблем із корупцією та люстрацією.

Однак керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін у Telegram зазначив, що конкурс з обрання керіника САП ще не завершився.

Він нагадує, що не зважаючи на те, що комісія затвердила формальне рішення про перемогу Клименка у конкурсі, однак призначає керівника сам Генпрокурор або його виконувач обов’язків.

“Не виключено, що поки офіс Генпрокурора тягнутиме з підтвердженням, якого не потрібно, з’явиться і рішення апеляції щодо скасування порядку конкурсу. Банкова це може надалі використати для зриву процесу призначення”, – підкреслив Шабунін.

Слід зазначити, що комісія таки зуміла провести засідання і затвердити результати конкурусу відразу після звернення президента Зеленського, в якому він наголосив на актуальності питання затвердження очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, процесу його затвердження.

Перед цим, 15 липня, на сайті Офісу генпрокурора з’явилося повідомлення про проведення 19 липня о 10 годині чергового засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Втім, як повідомив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, згодом це повідомлення зникло з сайту Офісу генпрокурора. Але станом на 18 годину 16 липня воно знову з’явилося на сайті.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE