Politerno > Україна і світ > США передадуть Україні ще чотири HIMARS

США передадуть Україні ще чотири HIMARS

  • 20 Липня, 2022
  • 530 Переглядів
  • 0

У новому пакеті військової допомоги США для України, який оголосять цього тижня, передбачені ще чотири ракетні системи HIMARS і боєприпаси до них та раніше переданих гаубиць.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на відкритті четвертої зустрічі Контактної групи з оборони України.

“Ми продовжимо надавати історичну за обсягами військову допомогу, щоб допомогти Україні захищатися. Пізніше цього тижня ми оголосимо наступний пакет військової допомоги зі зброєю, боєприпасами та обладнанням для України… У ньому буде ще чотири HIMARS, передові ракетні системи, які українці вже застосовують дуже ефективно і які дуже змінили ситуацію на полі бою”, – сказав Ллойд Остін.

Відтак загальна кількість наданих Україні HIMARS досягне шістнадцяти. Також до пакету увійдуть боєприпаси для РСЗВ та артилерії. 

У своїй промові очільник Пентагону зазначив, що Україна своїм рішучим спротивом вже багато місяців підряд зриває плани Москви, але загроза і зараз залишається великою. 

“Зараз критична фаза цього конфлікту. І наша колективна підтримка України – життєво необхідна і невідкладна. Росія вважає, що зможе протриматися довше, ніж Україна і ніж ми. Але це лише ще один у серії російських прорахунків… Контактна група продовжить шукати інноваційні способи забезпечувати довгострокову підтримку хоробрим українцям та українкам у Збройних силах. І ми підлаштуємо нашу допомогу так, щоб Україна мала необхідні технології, боєприпаси та вогневу потужність, щоб захищати себе”, – заявив Ллойд Остін. 

Як повідомлялося, зустріч цього разу проходить в онлайн-форматі. 

Сполучені Штати та західні союзники вже передали на озброєння ЗСУ дев’ять ракетних систем HIMARS та аналогічних комплексів.

Нагадаємо, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, наразі під ознаки, визначені законом про олігархів, підпадають близько 86 осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE