Politerno > Україна і світ > Зеленський вважає, що позбавив громадянства Корбана “в межах чинного законодавства”

Зеленський вважає, що позбавив громадянства Корбана “в межах чинного законодавства”

  • 28 Липня, 2022
  • 543 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський вважає, що рішення про позбавлення українського громадянства голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана було прийнято в межах чинного законодавства.

Про це Зеленський заявив на спільному з президентом Литви Гітанасом Науседою брифінгу.

Президента України запитали, чи можливо переглянути рішення про позбавлення Корбана громадянства у зв’язку зі зверненням до президента з цього питання більше сотні політичних і громадських діячів, бізнесменів та представників інших сфер діяльності.

“По-перше, ніяких спекуляцій немає (відносно позбавлення Корбана громадянства – ред.). Ми на регулярній основі надаємо громадянство нашої держави або позбавляємо. Це постійний процес і все відбувається постійно в межах чинного законодавства”, – зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, 20 липня з’явилася інформація, що президент України Володимир Зеленський може невдовзі підписати укази про позбавлення громадянства кількох впливових політиків, серед яких бізнесмен Ігор Коломойський, співголова забороненої партії ОПЗЖ Вадим Рабінович та голова штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан.

22 липня під час в’зду в Україну прикордонники вилучили український паспорт в очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана.

Нагадаємо, російські загарбники при штурмі у районі Пісків використовували польову форму ЗСУ з білими пов’язками на руках та ногах. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE