Politerno > Україна і світ > Деолігархізація? Банкова нібито хоче забрати громадянство у Коломойського, Корбана і Рабіновича – ЗМІ

Деолігархізація? Банкова нібито хоче забрати громадянство у Коломойського, Корбана і Рабіновича – ЗМІ

  • 20 Липня, 2022
  • 1170 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський може позбавити громадянства кількох впливових бізнесменів та політиків.

Про це повідомили співрозмовники УП в правоохоронних органах, в ОП і партії “Слуга народу”.

Інформацію про це також  опублікував політтехнолог Олексій Голобуцький, додавши до переліку народного депутата Ігоря Васильковського (“Слуга народу”). Наразі ці чутки активно поширюються представниками влади.

Українського громадянства, зокрема, можуть позбавити українського бізнесмена Ігоря Коломойського, співголову забороненої в березні 2022 року проросійської партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича, нинішнього очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана.

Наразі УП не змогла добитися офіційного підтвердження інформації, що укази про позбавлення громадянства цих осіб уже підписані. Ми звернулися до усіх них за коментарем.

Наводимо коментар видання ZN.ua: Ця історія лише частково має відношення до заяви Данілова про складений список із 86 олігархів. Тут йдеться про бажання Банкової та оточення президента показати, хто в хаті господар. Щодо Коломойського давно все зрозуміло і більш-менш просто — давній трек і його якраз притискають у рамках деолігархізації, Рабінович — ворог народу і «рашист», ну, а Корбан, за нашою інформацією, отримав за інтерв’ю Вікторії Спартц. Хоча, як стверджують наші джерела, бачив її 30 хвилин. Корбан дійсно зараз у Лондоні зустрічається із сином. Якщо цей указ справді є, то його просто не пустять до України.

Вочевидь, що рішення раптом включити в дію закон про подвійне громадянство є явно політичним. При цьому не зовсім зрозуміло, що ОПУ збирається робити із 200 тисячами угорців, тисячами румунів, а також Невзоровим. Але є й друга версія, що запущено качку і таким чином просто промацується громадська думка. Мера Чернігова Атрошенка не випускають із України, Корбана не пустять. На тлі останніх пертурбацій у СБУ та ОГПУ — в Україні прокладається дорога до авторитаризму. Оточення президента. У рукаві Банкової ще 86 олігархів, яких можна пошерстити або вислати. А також сьогоднішня заява Данілова про подальші процеси перестановок у владі.

Як заявив секретар РНБО Данілов, наразі під ознаки, визначені законом про олігархів, підпадають близько 86 осіб. Також він анонсував “гучні новини” про деяких впливових людей, які зникли з екранів ТБ після 24 лютого.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE