Politerno > Україна і світ > СБУ ліквідувала ботоферму, у “Євросолідарності” спростовують дані ЗМІ про причетність партії

СБУ ліквідувала ботоферму, у “Євросолідарності” спростовують дані ЗМІ про причетність партії

  • 2 Серпня, 2022
  • 736 Переглядів
  • 0

СБУ ліквідувала ботоферму, яка працювала для “розхитування суспільно-політичної ситуації” на замовлення однієї з політсил. “Європейська солідарність” спростовує інформацію деяких ЗМІ про причетність до ботоферми.

Про це поівдомили СБУОГП та Нацполіція.

За даними джерел “Української правди”, йдеться про політсилу п’ятого президента Петра Порошенка “Європейську солідарність”.

За даними спецслужби, “зловмисники поширювали дезінформацію”, критикуючи владу.

Пропагандистські “потужності” цієї ботоферми використовували і представники російських спецслужб. Зокрема, через ботів вони поширювали фейкові новини щодо ситуації з фронтів та проводили інші інформаційні диверсії.

Серед останніх “операцій” СБвці назвали поширення контенту про нібито конфлікт між керівництвом ОП і головнокомандувачем ЗСУ, а також проведення кампанії з дискредитації першої леді.

Правоохоронці нарахували, що для “розгону деструктивного контенту” ділки адміністрували понад мільйон власних ботів, а також численні групи в соцмережах з аудиторією майже 400 тис. користувачів.

Під час спецоперації викрили керівника злочинної групи – це громадянин РФ, який проживав у Києві та позиціював себе як “політичний експерт”.

За даними слідства, він організував інформаційно-підривну діяльність на замовлення однієї з вітчизняних політсил. Для координації злочинних дій був на “зв’язку” з нинішнім народним депутатом, що входить до близького оточення колишнього керівництва нашої держави.

Встановлено, що російський “політтехнолог” створив спеціальне програмне забезпечення. За його допомогою учасники групи управляли в автоматичному режимі необмеженою кількістю анонімних акаунтів в найбільш популярних соцмережах.

Силовики додають, що для маскування протиправної діяльності зловмисники облаштували відповідне обладнання у різних містах – Києві, Харкові та Вінниці.

Під час обшуків вилучили техніку, 5 тисяч сім-карт, 200 проксі-серверів для підміни IP-адрес.

Нардепка “Європейської солідарності” Ірина Геращенко у Facebook спростовує причетність до мільйонної ботоферми, про викриття якої повідомила СБУ.

Геращенко повідомила, що джерела правоохоронців, які повідомляють про причетність до ботоферми політсили п’ятого президента Петра Порошенка, “втягують ЗМІ у політичну провокацію”.

Натомість “Європейська солідарність” звинувачує медіа, які згадують про можливу причетність політсили до ботоферми у “виконанні політичного замовлення влади”.

“Українська правда” після публікації новини від СБУ неодноразово зверталася до прессекретаря Порошенка Святослава Цеголка, але досі відповіді не отримала.

Нагадаємо, генсек ООН Антоніу Гутерреш вважає, що світ зіткнувся з небаченою з часів холодної війни ядерною небезпекою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE