Politerno > Україна і світ > США запровадили санкції проти Кабаєвої та колаборантів Росії

США запровадили санкції проти Кабаєвої та колаборантів Росії

  • 2 Серпня, 2022
  • 428 Переглядів
  • 0

Міністерство фінансів США розширило список підсанкційних росіян, додавши до нього російську спортсменку і, ймовірно, цивільну дружину Путіна Аліну Кабаєву.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Крім того, під санкції потрапили низка колаборантів Росії на окупованих територіях – зокрема Кіріл Стрємоусов, гауляйтер Херсонської області Владімір Сальдо і “мер” Маріуполя Константін Іващенко.

Обмеження також були накладені на фонд, інститут і технопарк “Сколково”, співвласника “Фосагро” Андрєя Гурьєва, Магнітогорський металургійний комбінат, його власник Віктор Рашніков, колишній головний співвласник “Трубної металургійної компанії” Дмітрій Пумпянскій, засновник “Єврохіму” та СУЕК Андрєй Мєльнічєнко, співвласник аеропорту “Шереметьєво” Алєксандр Пономарєнко.

У травні Великобританія ввела санкції щодо колишньої дружини президента РФ Владіміра Путіна, його двоюрідних братів та коханки Аліни Кабаєвої.

Рада ЄС затвердила санкції щодо ще 65 осіб та 18 компаній у рамках розширення санкцій проти РФ за розв’язану війну проти України. Аліна Кабаєва також включена до списку як особа, тісно пов’язана з президентом Владіміром Путіним.

Нагадаємо, Бельгія заморозила 50,5 млрд євро коштів людей, компаній та інших юридичних осіб, які потрапили під санкції після вторгнення Росії в Україну.

Заступник глави Офісу президента Ігор Жовква стверджує, що ФРН і ще деякі держави ЄС блокують виділення другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 8 мільярдів євро.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE