Politerno > Україна і світ > Україна отримала мільярд, але “деякі країни ЄС, зокрема Німеччина”, гальмують 8 млрд євро макрофіну – ОП

Україна отримала мільярд, але “деякі країни ЄС, зокрема Німеччина”, гальмують 8 млрд євро макрофіну – ОП

  • 2 Серпня, 2022
  • 533 Переглядів
  • 0

Заступник глави Офісу президента Ігор Жовква стверджує, що ФРН і ще деякі держави ЄС блокують виділення другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 8 мільярдів євро.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

“Дуже позитивна новина сьогодні: Україна отримала один мільярд євро з тих дев’яти мільярдів макрофінансової допомоги, яку ухвалено було рішенням усіх лідерів держав Європейського Союзу. Двічі Європейська рада підтверджувала це рішення”, – сказав Жовква на брифінгу у вівторок.

“Очікуємо на отримання ще восьми мільярдів євро. На жаль, певні держави Європейського Союзу, зокрема Німеччина, поки що блокують розгляд цього питання, і президент України веде активні переговори зі своїми партнерами,” – додав він.

У понеділок представниця Європейської комісії Аріанна Подеста заявила, що наразі Європейський Союз не має коштів, аби забезпечити другий транш макрофінансової допомоги Україні в розмірі 8 мільярдів євро.

“Наразі, згідно з нинішнім багаторічним бюджетним плануванням, немає доступних ресурсів для створення подушки безпеки. З огляду на це ми розглядаємо альтернативні рішення, зокрема використання гарантій з боку держав-членів”, – зазначила вона.

Після цього стало відомо, що Володимир Зеленський під час розмови з французьким колегою Емманюелем Макроном у понеділок попросив його допомогти з розблокуванням макрофінансової допомоги, яку має надати ЄС.

Як відомо, Європейська рада за підсумками саміту 24 червня ухвалила рішення надати Україні макрофінансову допомогу в розмірі до дев’яти мільярдів євро.

Нагадаємо, на Львівщині у Червоноградському районі пролунали вибухи.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE