Politerno > Україна і світ > Ворог випустив по Сумщині 130 снарядів за день, є загибла

Ворог випустив по Сумщині 130 снарядів за день, є загибла

  • 8 Серпня, 2022
  • 444 Переглядів
  • 0
російські гради

У понеділок, 8 серпня, окупанти випустили понад 130 снарядів по території Сумської області, внаслідок артилерійського обстрілу в селі Катеринівка загинула жінка.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

“Сьогодні за день росіяни відкривали вогонь по Миропільській, Середино-Будській, Хотінській, Краснопільській, Шалигинській, Глухівській, Есманьській та Великописарівській громадах. Усього понад 130 прильотів − із ствольної та реактивної артилерії, мінометів. Використовували і стрілецьку зброю.

На жаль, маємо втрату. Об 11.20 був артобстріл околиць населених пунктів Шалигинської громади. У селі Катеринівка від осколкового поранення в шию загинула місцева мешканка”, – зазначив Живицький.

Як повідомлялося, ворог намагається поновити свої втрачені позиції і нещадно обстрілюють вже деокуповані села, а вранці завдали удару по Харкову та околицях Миколаєва.

В Уманському районі ППО збила російську ракету, унаслідок падіння уламків на об’єкт цивільної інфраструктури двоє людей дістали поранень.

Нагадаємо, правозахисники Amnesty International використали для підготовки свого звіту свідчення людей з фільтраційних таборів на тимчасово окупованих територіях — а отже інтервʼю відібрані під очевидним тиском.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE