Politerno > Україна і світ > Окупанти оголосили “евакуацію” з Ізюма та Куп’янська, а міноборони РФ замовчало втрату Балаклії

Окупанти оголосили “евакуацію” з Ізюма та Куп’янська, а міноборони РФ замовчало втрату Балаклії

  • 9 Вересня, 2022
  • 778 Переглядів
  • 0
Груз 200 ЗС РФ

Росіяни оголосили “евакуацію” з окупованої території Харківщини, а міноборони РФ у щоденному зведенні не згадало про те, що ЗСУ вибили окупантів з Балаклії.

Про це повідомляють російські пропагандистські видання ТАСС та “РИА Новости” з посиланням на так званого “главу Куп’янського району Харківської області” Максима Губіна.

"Ми намагаємося сконцентрувати всі зусилля для евакуації місцевого населення хоча б на 3-4 дні, доки ситуація не буде стабілізована.

Ми організовуємо автомобільний транспорт, автобуси. Люди вивозяться до "ЛНР" до району Сватового, до району Логачівки (село у Валуйському міському окрузі Бєлгородської області – ред.) на територію Росії. Вони там розташовуються у пунктах тимчасового розміщення", - зазначив Губін.

За даними ТАСС, "евакуація" проводиться з Ізюма, Куп'янська та Великого Бурлука Харківської області.

"РИА Новости" повідомляють, що "жінок з дітьми з районів Харківської області" прийме "у своїх здравницях Краснодарський край".

Пропагандистські ЗМІ зазначають, що "обстановка у Куп'янському районі Харківської області залишається складною", але російські військові нібито "утримують місто".

Губін додав, українські сили ведуть активні бойові дії у Шевченківському районі – там, за його словами, зараз пролягає лінія фронту.

Своєю чергою міністерство оборони РФ у своєму щоденному зведенні про війну в Україні жодним словом не обмовилося про те, що українські війська вибили росіян із міста Балаклія Харківської області.

Натомість представник відомства у відеозведенні за добу на "РИА Новости" довго і нудно розповідав про "успіхи" російської армії на чужій землі.

Тут і "сотні вбитих українців", і "тонни розбитої техніки", і "ліквідовані склади з боєприпасами", і навіть "знищений HIMARS".

А про те, що ЗСУ звільнили від росіян Балаклію, яка ще з початку повномасштабного вторгнення перебувала в окупації – жодного слова.

8 вересня українські захисники опублікували фото та відео із Балаклії, яка була в окупації 6 місяців.

Увечері інформацію про деокупацію міста силами ЗСУ офіційно підтвердив президент Володимир Зеленський.

Він опублікував відеозвернення військових зі звільненої Балаклії, в якому вони звітують перед президентом про те, що "наказ виконано" та "місто Балаклія взято під контроль".

Також стало відомо, що Збройні сили України повернули під контроль вже понад 700 квадратних кілометрів на Харківському на Південнобузькому напрямках.

Нагадаємо, поліція України приступила до виконання службових обов’язків на деокупованих територіях Харківської області і просить мешканців повідомляти про злочини росіян.  

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE