Politerno > Україна і світ > “Ключова роль”: Абрамович летів до Саудівської Аравії разом із британцями після їхнього звільнення

“Ключова роль”: Абрамович летів до Саудівської Аравії разом із британцями після їхнього звільнення

  • 23 Вересня, 2022
  • 2426 Переглядів
  • 0

Російський олігарх Роман Абрамович опинився у літаку із звільненими п’ятьома британцями, а його помічниця сказала, що він “зіграв ключову роль” у звільнені військовополонених.

Про це пише британська газета The Daily Telegraph.

Він супроводжував звільнених полонених у літаку на шляху з Росії до Саудівської Аравії, подарував їм смартфони iPhone та обговорював з ними футбол.

Британці не відразу впізнали в людині Абрамовича, яка їх супроводжувала.

“Ви схожі на Романа Абрамовича”, – сказав один із них.

“Бо я це він, сер”, – відповів Абрамович.

Про те, що ключову роль у звільненні зіграв саме Абрамович, заявив один із звільнених полонених, 59-річний Джон Хардінг, який потрапив у полон у травні.

“Помічниця Абрамовича, яка летіла разом з нами, сказала, що Роман зіграв ключову роль у нашому поверненні. Досить незвичайно думати, що він був причетний до цього, і я навіть не зміг би сказати вам, хто він такий, подивившись на нього”, – сказав Хардінг.

“Він користується великою повагою в українців, а тепер і в нас – він страшенно багато зробив для нас, і ми не могли віддячити його достатньою мірою. Він був хорошим хлопцем, дуже милим хлопцем. Він легенда – ми дуже любимо його, і я такий вдячний за його зусилля”, – сказав британець.

Газета пише, що “Абрамович і раніше грав роль посередника під час війни”, допомагаючи організувати мирні переговори у Стамбулі у березні.

Нагадаємо, як повідомляло британське видання The Times, голова фракції “Слуга народу” у ВР Давид Арахамія писав листа про нібито допомогу Романа Абрамовича в порятунку українців, аби допомогти його захисту через суди скасувати санкції проти російського олігарха.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE