Politerno > Україна і світ > Арахамія допомагає захисту Абрамовича скасувати санкції ЄС та Британії – The Times

Арахамія допомагає захисту Абрамовича скасувати санкції ЄС та Британії – The Times

  • 8 Червня, 2022
  • 1238 Переглядів
  • 0

Голова фракції “Слуга народу” у ВР Давид Арахамія писав листа про нібито допомогу Романа Абрамовича в порятунку українців, аби допомогти його захисту через суди скасувати санкції проти російського олігарха.

Про це повідомляє британське видання The Times, яке має в розпорядженні документи позовів юристів Абрамовича проти Європейського Союзу та уряду Сполученого Королівства.

“Завдяки сприянню пана Абрамовича, (українська та російська – ред.) делегації досягли домовленостей щодо організації гуманітарних коридорів, через яких змогли врятувати більше 400 000 людей.

Крім цього, його зусилля з обміну військовополоненими допомогли звільнити з полону кілька сотень людей. Абрамович продовжує бути глибоко залученим у процес перемовин, а також організації гуманітарної допомоги”, – йдеться у листі Арахамії.

У листі голова української групи на перемовинах з Росією підкреслює, що в цілому він оцінює роль Абрамовича як “позитивну”

Правники твердять, що, мовляв, Абрамович не може належним чином залучатися в процес переговорів і організацію гуманітарної допомоги, позаяк юридичні компанії й консультанти не хочуть потрапити під обмеження через співпрацю з підсанкційним російським можновладцем. 

Окрім того, вони пояснюють, що він не може подорожувати до країн ЄС, а отже виконувати певні функції з організації переговорів.

У позовах до ЄС і Великої Британії юристи російського олігарха використовують цей лист Арахамії як доказ згубного впливу західних санкцій проти Абрамовича на його зусилля з мирних переговорів. Автори статті The Times не надали деталей стосовно того, коли Арахамія надав цей лист.

Крім того, бельгійська юридична компанія надала податкові декларації Абрамовича, які нібито свідчать, що він сплатив за останні кілька років більше податків у Великій Британії і ЄС, ніж в цілому в Росії. 

У позові вони твердять, що керівництво ЄС хибно приписує Абрамовичу його зв’язки з Кремлем і підтримку російського вторгнення в Україну. Тоді як російський олігарх, за їхніми твердженнями, не має тісних зв’язків з російським президентом Володимиром Путіним і не отримав жодної вигоди від російської анексії Кримського півострова чи військового вторгнення у 2022 році. 

У березні Європейський Союз і Британія наклали на Абрамовича санкції на тлі обмеження фінансової свободи наближених до Путіна російських олігархів. Водночас Абрамовичу вдалося вберегтися від санкцій США. Одна з версій – його роль у перемовинах між РФ та Україною.

Згодом уряд Британії запровадив нові санкції проти семи російських олігархів та доповнив перелік. У ньому з’явилися Роман Абрамович, Олег Дерипаска та голова Газпрому Міллєр.

В офшорній зоні острову Джерсі заморожено понад 7 мільярдів доларів, що належать Роману Абрамовичу.

Західні санкції проти Абрамовича заморозили його активи, та поставили під питання майбутнє футбольного клубу “Челсі”.

Нагадаємо, Кремль розробляє “імідж Росії після війни” з “двома образами” на виході: прийнятний для зарубіжної аудиторії і російської еліти та зрозумілий “простому росіянину”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE