Politerno > Україна і світ > На акції проти мобілізації у Махачкалі сутички, протестувальники відбивають затриманих

На акції проти мобілізації у Махачкалі сутички, протестувальники відбивають затриманих

  • 25 Вересня, 2022
  • 518 Переглядів
  • 0

У столиці Дагестану Махачкалі на акції проти мобілізації відбуваються затримання і зіткнення з поліцією, чутно постріли, протестувальники намагаються відбивати затриманих.

Про це повідомляє "Новая газета. Европа" з посиланням на місцеві телеграм-канали та видання "Медуза".

Повідомляється, що ввечері на місце проведення мітингу приїхала велика кількість силовиків.

Протестувальники кричать "Ні війні!" і "Наші діти не добриво", сперечаються з поліцейськими і відбивають у них затриманих.

На одному з відео видно, що поліцейський вдарив по обличчю затриманого протестувальника, якого вели двоє інших силовиків. Той у відповідь ударив поліцейського головою.

ВІДЕО ДНЯ

На іншому відео видно, як поліцейський у Дагестані тікає від протестувальників.

Раніше в неділю глава Дагестану Сергій Меліков заявив, що необхідно виправити помилки, які були на самому початку мобілізації. Він повідомив, що серед мобілізованих, які не відповідають критеріям мобілізації, були студенти і багатодітні батьки з малолітніми дітьми, а також "хлопці, які ніколи в житті не тримали в руках автомат".

У неділю протестувальники проти мобілізації перекрили трасу Хасавюрт-Махачкала біля села Ендірей, а поліція стріляла в повітря, намагаючись розігнати незгодних із мобілізацією.

У місті Якутськ на площі Орджонікідзе відбулася акція за участі жінок, які вимагають “припинити геноцид” і повернути чоловіків додому з війни проти України.

Як повідомлялося, 21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Планують призвати 300 тисяч резервістів.

Депутати Держдуми і члени Ради Федерації звільнені від мобілізації.

Депутат Держдуми від партії “Єдина Росія” Дмитро Вяткін спробував пояснити колегам-парламентарям, чому депутати звільнені від призову, за його словами, піти воювати – найлегше.

На протестних акціях 21 вересня проти мобілізації в різних містах Росії станом на 21:15 затримали щонайменше 910 людей.

24 вересня в містах РФ проходять акції проти війни в Україні та примусової мобілізації росіян, затримано сотні людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE