Politerno > Україна і світ > Мобілізація підірвала довіру росіян до Путіна – “Левада-центр”  

Мобілізація підірвала довіру росіян до Путіна – “Левада-центр”  

  • 29 Вересня, 2022
  • 851 Переглядів
  • 0

Після оголошення мобілізації позитивна оцінка діяльності президента Росії Володимира Путіна серед росіян помітно впала.

Про це свідчать результати опитування російського “Левада-центру“.

"Наприкінці вересня, порівняно із серпнем, знизилася частка тих, хто вважає, що справи в країні йдуть у правильному напрямку. Якщо в серпні таких було 67%, то цього місяця - 60%. 27% опитаних вважають, що країна рухається неправильним шляхом (у серпні - 24%).

Позитивна оцінка діяльності Володимира Путіна на посаді президента знизилася на 6 п.п.. Якщо протягом останніх трьох місяців його роботу схвалювали 83% респондентів, то у вересні - 77%. П'ята частина (21%) не схвалює".

Опитування проведене 22 - 28 вересня 2022 року. Опитано 1631 особа віком від 18 років і старше у 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ. Дослідження проводять удома у респондента методом особистого інтерв'ю.

Вранці 21 вересня Путін у зверненні до росіян оголосив часткову мобілізацію громадян країни.

Британська розвідка передбачала, що мобілізація в РФ буде вкрай непопулярна, Путін пішов на політичний ризик, а Росія зіткнеться з логістичними та адміністративними проблемами при наборі 300 тисяч осіб у рамках оголошеної часткової мобілізації.

 

На думку екскомандувача військами США в Європі, генерала у відставці Бена Ходжеса, останні рішення президента РФ Владіміра Путіна нагадують поведінку Адольфа Гітлера, коли той в останні дні Третього Рейху намагався залучити побільше вояків.

Нагадаємо, Кабмін звільнив з посади першого заступника голови Фонду держмайна Ольгу Батову, яка виявила наміри забрати в олігархів Ігоря Коломойського та Костянтина Григоришина “Тернопільобленерго”, та призначив замість неї Дмитра Клименкова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE