Politerno > Україна і світ > Путін звинувачує у підриві Кримського мосту українські спецслужби та скликає Радбез

Путін звинувачує у підриві Кримського мосту українські спецслужби та скликає Радбез

  • 9 Жовтня, 2022
  • 669 Переглядів
  • 0
Путін і Пєсков

Президент РФ Володимир Путін звинуватив у підриві Кримського мосту українські спецслужби та проведе у понеділок нараду з членами Радбезу.

Про це Путін заявив під час зустрічі з главою СК РФ Олександром Бастрикіним, повідомляє РИА Новости і ТАСС.

 

За словами Путіна, автори, виконавці та замовники підриву Кримського мосту – спецслужби України.

Президент РФ також назвав підрив моста “терактом”.

“Тут… сумнівів немає. Це теракт, спрямований на руйнування критично важливої цивільної інфраструктури Росії”, – зазначив Путін.

Зі свого боку, Бастрикін повідомив, що справу про вибух на Кримському мосту росіяни завели за статтею “тероризм”.

ВІДЕО ДНЯ
 

Глава СК РФ доповів президенту РФ, що теракт на Кримському мосту готували українські спецслужби. За його словами, у підготовці “теракту” українським спецслужбам нібито допомагали громадяни Росії і зарубіжних держав.

“Нами вже встановлено маршрут руху вантажівки, де стався підрив. Це Болгарія, Грузія, Вірменія, Північна Осетія, Краснодар… Встановлено перевізників. За допомогою оперативних співробітників ФСБ вдалося встановити підозрюваних із числа тих, хто міг готувати теракт”, – сказав Бастрикін.

Згодом прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков у коментарі пропагандистському агентству РИА Новости назвав “невірною постановкою питання” міркування, чи потрапляє вибух на Кримському мосту під можливість задіяння ядерної доктрини Росії.

 

"Ні. Зовсім невірна постановка питання", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи означають слова президента РФ Володимира Путіна, що теракт на Кримському мосту був спрямований на руйнування критично важливої цивільної інфраструктури РФ, можливість задіяння Росією ядерного потенціалу та чи потрапляє це під дію ядерної доктрини.

Раніше Пєсков повідомив, що Путін у понеділок проведе нараду з членами Радбезу.

"На завтра Радбез заплановано. Щодо тем зорієнтуємо після того, як президент виступить", - повідомив він, відповідаючи на запитання, коли відбудеться засідання Радбезу і чи буде на ньому обговорюватися вибух на Кримському мосту.

Як повідомлялося, Кримський міст, який зазнав пошкоджень після вибуху 8 жовтня, наразі є нібито одним із найбільш захищених місць у світі – його нібито охороняють із землі, з неба, з моря, під водою і навіть із космосу.

Нагадаємо, Росія веде переговори з третіми країнами щодо закупівлі боєприпасів, також переправляє їх із Білорусі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE