Politerno > Україна і світ > Лукашенко каже, що Путін не планує ядерний удар по Україні, бо має найсучаснішу звичайну зброю

Лукашенко каже, що Путін не планує ядерний удар по Україні, бо має найсучаснішу звичайну зброю

  • 14 Жовтня, 2022
  • 1248 Переглядів
  • 0

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що президент РФ Володимир Путін не ставить перед собою мету застосування ядерної зброї в Україні та звинуватив Польщу в підбурюванні США до застосування такої зброї щодо РФ.

Про це Лукашенко заявив в інтерв’ю NBC.

"Що стосується підтексту вашого запитання, ніколи, зокрема і президент Путін, керівництво Росії не ставило перед собою мету застосувати ядерну зброю в Україні. Такої необхідності немає", - зазначив Лукашенко.

За його словами, Росія може використати ядерну зброю тільки у випадку нападу на країну. "Але це ще не все. Росія володіє, це я точно знаю, найсучаснішими видами зброї. І не треба ядерної зброї. Росія впорається без ядерної зброї", - сказав Лукашенко.

Лукашенко звинуватив Польщу у підбурюванні США до застосування ядерної зброї щодо Росії.

«Ви знаєте, головний ініціатор, який робить ставку на застосування ядерної зброї... Не здогадуєтеся, хто? Я вам скажу. Польща. Вона провокує вас - США - на якісь рухи тіла в плані ядерної зброї. технологічна країна, не треба танцювати під дудку божевільних політиків», - цитує Лукашенка «Белта».

Він додав, що в разі застосування ядерної зброї до Польщі «дійде ланцюгова реакція».

Лукашенко стверджує, що російський лідер Владімір Путін ніколи не ставив собі за мету застосувати ядерну зброю в Україні, бо «такої необхідності немає», однак «не треба переходити червону лінію».

«Якщо не дай Бог, буде напад на територію Російської Федерації, у цьому випадку Росія може за необхідності використовувати всі види зброї», - додав білоруський очільник.

Нагадаємо, Канада й Британія підтримають кредит Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для НАК “Нафтогаз” та НЕК “Укренерго” перед похолоданням та в умовах війни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE