Politerno > Україна і світ > Заступник Єрмака Татаров уклав з Микитасем угоду і рятує його від в’язниці, – Майборода

Заступник Єрмака Татаров уклав з Микитасем угоду і рятує його від в’язниці, – Майборода

  • 17 Жовтня, 2022
  • 1054 Переглядів
  • 0

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров допомагає експрезиденту будівельної державної корпорації “Укрбуд” Максиму Микитасю привласнити держмайно компанії.

Про це в інтерв’ю Цензор.net повідомив гендиректор “Укрбуд Девелопменту” Олег Майборода.

Після того, як Микитась звинуватив Татарова у "вирішенні питань "Укрбуду", йому повідомили підозру у викраденні людини. У березні 2020 року він вийшов із СІЗО та відмовився від своїх свідчень проти Татарова. За даними Майбороди, попри звинувачення Татаров не тільки не втратив посади, а його справу забрали у НАБУ і знищили через суди не без участі нинішнього заступника генпрокурора Олексія Симоненка. Згодом колишні партнери домовилися про співпрацю.

"Микитась не звинувачує Татарова, а той допомагає зняти всі звинувачення з Микитася про викрадення людини і сфабрикувати справу проти мене і Федотенкова (Дмитро Федотенков у 2019 році став співвласником холдингу "Укрбуд" - ред.) щодо "рейдерства Укрбуду" і таким чином вимагати неіснуючі "вкрадені" 100 млн доларів", - сказав Майборода.

Він назвав Микитася "небезпечною та авантюрною людиною" і заявив про тиск і погрози, які отримує особисто, а також його сім'я. З 2019 року було зареєстровано кілька кримінальних справ щодо погроз убивством та замаху на викрадення сина Майбороди. Однак жодна із справ не розглядається.

"" Читайте також: Свобода в обмін на свідчення проти Татарова. Чому НАБУ випустило на волю скандального забудовника Микитася

"Татаров, маючи вплив на всю правоохоронну систему країни, не дає ходу цим справам, захищає Микитася, більше того, допомагає в протиправних діях проти мене на користь Микитася", - заявив гендиректор "Укрбуд Девелопмент".

За даними Майбороди, Микитась завжди шукав виходи на корумпованих чиновників, яких би він застосовував для свого збагачення. Починаючи з Азарова, Кравця та Льовочкіна часів Януковича, Кононенка, Березенка часів Порошенка.

Його дії з підкупу депутатів Київради, а саме фінансування їхньої передвиборчої кампанії та щомісячні виплати як «своїм» депутатам, так і членам Земельної комісії Київради, давали змогу набувати прав на забудову тих чи інших проблемних ділянок. Так, на корумпування ДАБІ, яку контролював Столар, для отримання містобудівних умов і обмежень, дозволів на будівництво, сертифікатів готовності будівництва Микитась витратив понад 9 млн доларів.

За тісного спілкування Микитася з Кононенком було безкоштовно відремонтовано офіс БПП (Блок Петра Порошенка) на вул. Лаврська вартістю 3 млн доларів, що принесло Микитасю контракти на будівництво військових складів на 1 млрд грн… Військові склади так і не збудуванні. Гроші – в сумі 300 млн грн Микитась вивів на власні потреби, серед іншого і на вибори до Верховної Ради.

Микитась активно працював на Чорнобильській АЕС, при цьому корумпуючи як ексдиректора АЕС Грамоткіна, так і заступника директора НАЕК Орлова, якому Микитась передав три квартири та грошові кошти (розслідувало НАБУ та направлено до ВАСК).

Майборода стверджує, що експрезидент "Укрбуду" підкуповував і політиків топ-рівня. Наприклад, під час виборів "пожертвував" партії "Слуга народу" 1,2 млн доларів, партії "Батьківщина" - 500 тис. доларів.

Майборода повідомив, що дав свідчення та передав бухгалтерські документи, які підтверджують крадіжку Микитасем 90% бюджетних грошей на проєкті будівництва військових складів. Майборода також має намір свідчити проти Татарова. Однак подальша доля цих справ залежатиме від "подальшого впливу Татарова".

Раніше Микитась заявив про повернення юрконтролю над "Укрбуд Девелопмент", а також анонсував зустріч із забудовниками та інвесторами.

До призначення в ОПУ Татаров працював головним юристом у компанії “Укрбуд”. Після призначення Олега Татарова заступником глави Офісу Президента, окремі активи компанії “Укрбуд” і її експрезидента Максима Микитася почали переписувати на оточення Татарова.

Нагадаємо, в Хмельницькій області гриміли вибухи, також повідомляється про прильоти у Вінницькій області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE