Politerno > Україна і світ > Микитась повернув контроль над “Укрбудом”, але через кілька годин знову втратив, – ЦПК

Микитась повернув контроль над “Укрбудом”, але через кілька годин знову втратив, – ЦПК

  • 18 Червня, 2021
  • 490 Переглядів
  • 0

Колишній нардеп, екскерівник компанії “Укрбуд” Максим Микитась повернув контроль над компанією “Укрбуд”, але через кілька годин знову його втратив.

Про це повідомили в Центрі протидії корупції (ЦПК) з посиланнм на заяви самого Микитася.

“Ми з Татаровим усе робили разом, але якщо Татаров сів в Офісі Президента, то чому я маю сидіти у в’язниці?” Це покази колишнього нардепа Максима Микитася, фігуранта справи про розкрадання 81 млн грн. Іншим підозрюваним у цій справі є нинішній заступник голови Офісу Президента Татаров, який раніше працював в “Укрбуді”. Татарова, як відомо, відмазували грубо і огидно. Із залученням Венедіктової, її прокурорів, СБУ, ДБР, кількох судів. Але у Микитася, схоже, теж все не так погано. Він заявив, що повернув контроль над компанією “Укрбуд”. Хоча за кілька годин написав, що знову втратив контроль”, – йдеться в повідомленні.

“Зрештою, за допомогою незаконних судових рішень, влада зробила все, щоб забрати справу про 81 млн грн у антикорупційних органів. А для того, щоб вивести справу з підсудності Вищого антикорсуду, Офіс Генпрокурора змінив підозру Микитасю. Наразі прокурори з Офісу Венедіктової понад три місяці порушують закон і не передають справу Татарова до суду. Розкрадання є, а винних, як це часто буває, немає”, – додали в ЦПК.

Нагадаємо, з 2 грудня Максим Микитась перебував під домашнім арештом. Він пішов на угоду зі слідством у справі, яку розслідує НАБУ. Згодом його знову відправили у СІЗО.

12 березня експрезидента будівельної компанії “Укрбуд” Максима Микитася звільнили з-під варти.

Микитась є підозрюваним у справи, яку розслідує НАБУ і в якому він пішов на угоду зі слідством.

Свідчення Микитася лягли в основу обвинувачень зі сторони НАБУ стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

Також стало відомо, що після призначення Олега Татарова заступником глави Офісу Президента, окремі активи компанії “Укрбуд” і її експрезидента Максима Микитася почали переписувати на оточення Татарова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE