Politerno > Україна і світ > Припис НАЗК про звільнення Вітренка з “Нафтогазу” зупинили в ОАСК

Припис НАЗК про звільнення Вітренка з “Нафтогазу” зупинили в ОАСК

  • 18 Червня, 2021
  • 637 Переглядів
  • 0

Окружний адмінсуд Києва зупинив дію припису НАЗК до Кабміну з вимогою звільнення голови правління “Нафтогазу” Юрія Вітренка.

Про це повідомляє ОАСК та Мін’юст.

 

7 червня до суду надійшла заява про забезпечення позову від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо зупинення дії припису, який був винесений йому НАЗК.

Суд ухвалив зупинити дію припису НАЗК до набрання законної сили рішення у справі.

В суді наголосили, що вжиття заходів забезпечення позову не є вирішенням публічно-правового спору по суті.

Розгляд даної справи здійснюватиметься за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Судове засідання призначено на 29 червня.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Кабмін найближчим часом оскаржить в суді припис НАЗК про скасування рішення призначити головою НАК “Нафтогаз України” Юрія Вітренка.

У Кабінету міністрів вимагають скасувати як незаконні розпорядження про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК “Нафтогаз України” та контракт з ним.

Як зазначив глава ЦПК Віталій Шабунін, скандальний Окружний адмінсуд (ОАСК) почав ухвалювати лояльні до Офісу президента рішення.

На засіданні 13 травня до розгляду невідкладного законопроєкту президента №5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва на комітеті Ради з питань правової політики так і не дійшли.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE