Politerno > Україна і світ > Малюська обіцяє оскаржити припис НАЗК про незаконне призначення Вітренка

Малюська обіцяє оскаржити припис НАЗК про незаконне призначення Вітренка

  • 15 Червня, 2021
  • 512 Переглядів
  • 0

Міністерство юстиції оскаржить припис НАЗК щодо незаконного призначення Юрія Вітренка головою правління НАК “Нафтогаз України”. Для цього Мін’юст звернеться до суду.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська, передає прес-служба міністерства у Facebook.

За його словами, позиція НАЗК не може залишатися без уваги і ігноруватися. Але в той же час, як зазначає Малюська, припис, який вимагає скасувати пункти 8 і 9 розпорядження Кабміну №370-р про призначення Вітренка, не містить відповіді на кілька питань:

  • яка мета і юридичний сенс у скасуванні пункту 9 розпорядження КМУ, якщо в частині укладення контракту з Вітренком воно носило разовий характер і вже виконано

  • навіщо скасовувати пункт 9 повністю, якщо він стосується не тільки Вітренка, а й членів наглядової ради

  • чи поширюється обмеження, встановлене законом про запобігання корупції на Вітренка з урахуванням того, що він виконував обов’язки міністра менше одного року

  • на момент призначення Кабмін виконував повноваження не тільки загальних зборів акціонерів НАК, а й наглядової ради. Зараз повноважень наглядової ради у Кабінету міністрів немає. Чи означає це, що для виконання припису НАЗК потрібно знову припиняти повноваження наглядової ради “Нафтогазу”?

“Враховуючи вищевикладене, припис НАЗК найближчим часом буде оскаржено в суді”, – зазначив Малюська.

Нагадаємо, у Кабінету міністрів вимагають скасувати як незаконні розпорядження про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК “Нафтогаз України” та контракт з ним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE