Politerno > Україна і світ > Держпідприємства несуть збитки на тлі зростання цін на агропродукцію, а ми даруємо $6 млн Судану, – Дубінський

Держпідприємства несуть збитки на тлі зростання цін на агропродукцію, а ми даруємо $6 млн Судану, – Дубінський

  • 15 Червня, 2021
  • 557 Переглядів
  • 0
допомога Судану

Минулого тижня Кабмін прийняв розпорядженні №612, яким підтримав ініціативу МВФ про списання бідній державі Судан $ 6 млн. боргу – в пропорційному відношенні до розміру квоти України в МВФ. 

На той момент на рахунках нашої країни в Міжнародному валютному фонді було близько $ 24 млн, тепер з суми вирахують $ 6 млн на користь Судану. 

Слід зазначити, що африканці не підтримували Україну в часи окупації Росією наших територій. У 2018 році посол Судану в Росії Надир Юсуф Бабікер заявив, що кримський референдум відповідає міжнародному праву, і його результати слід визнавати.

«Ми є країною, яка підтримує бананові республіки, самі будучи банановою республікою без будь-якого права і без будь-якої самостійної політики. Причому, нам боргів не прощають. «Соросята» і «пінчучата» наполягають на тому, щоб ми виплачували всі борги і всім. Нам сказали, щоб ми написали лист в інтересах Судану, а ось писати в своїх інтересах – не велять», – підкреслив народний депутат Олександр Дубинський.

При цьому він звернув увагу на зростання цін на агропродукцію, з яким змушене миритися українці – на 30%. Зрозуміло, що люди економлять на всьому і менше споживають. Оскільки товарообіг при 30-відсотковому зростанні цін в Україні збільшився лише на 6,6%.

Найабсурднішим при цьому є звіт Мінекономіки про зростання збитків на підконтрольних йому держпідприємствах, в тому числі і в агрокомпаніях. Весь збитковий список виглядає наступним чином:

  • Державна продовольчо-зернова корпорація – «мінус» 5,8 млрд грн;

  • Аграрний фонд – «мінус» 197 млн ​​грн;

  • Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод» – «мінус» 156,9 млн грн;

  • Державне підприємство «Конярство України» – «мінус» 92,3 млн грн.

«Коли аграрні олігархи декларують величезні прибутки, купують яхти, є найбагатшими людьми країни, отримують податкові преференції, а наш ринок землі називають найперспективнішим в світі, в цей час Державна продовольчо-зернова корпорація йде в мінус на 5,8 млрд грн. А Агрофонд – майже на 200 млн: він скуповує агропродукцію, коли ціни на неї найнижчі, і вкидає її на ринок для компенсації товарних дефіцитів (гречка, масло та ін.). «Павлоградський хімічний завод» продає ракетні комплекси «Вільха», «Вільха-М» і «Грім» для Міноборони», – зауважив Дубинський.

Чи не менше його вразив збиток «Конярства України», яке володіє земельним банком в 14 тис. га.

«Нібито під кінні заводи. Насправді вони здаються в оренду фермерам. Платять оренду «Конярству», наприклад, офіційну ціну $ 100 за га і стільки ж кешом. При цьому держпідприємству вдається йти в такий величезний мінус. Не зрозуміло! А все тому, що Володимир Олександрович Зеленський особисто віддав управління підприємством своєму другові і спільнику контрабандисту Іллі Павлюку, який контролює групу приблизно в 30 депутатів у Верховній Раді. Він організовував президентські вибори Зеленського», – розповів нардеп.

Павлюк – відомий контрабандист, йому навіть присвоїли кличку «Ілля Курник», оскільки він спеціалізується на контрабанді курятини на західному кордоні.

«Та ще вкрав 100 млн грн у держави і заробив за рік на 14 тис. га землі близько $ 12-14 млн. Я особисто говорив про це Володимиру Зеленському (Зебердимухамедовичу). Він відповів мені: «Павлюк не має до цього відношення». А я потім опублікував фотографію, як Павлюк спілкується з чинним директором ДП «Конярство України» Костянтином Згарою, другом і партнером найближчого соратника Павлюка, Віктором Тимошенко – вони всі дуже люблять скачки і коней. Люблять настільки, що вклепали державу на $ 4 млн і по кишенях ще розтягнули близько $ 12 млн. А скільки з цього занесли Володимиру Зебердимухамедовичу і його оточенню – це питання. Може і нічого, а може щось позичили на конвертові виплати так званим слугам аферистів і шахраїв», – сказав Олександр Дубинський.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE