Politerno > Україна і світ > Поки законопроєкт про ліквідацію ОАСК “зависає” в Раді, суд ухвалює лояльні для ОП рішення, – Шабунін

Поки законопроєкт про ліквідацію ОАСК “зависає” в Раді, суд ухвалює лояльні для ОП рішення, – Шабунін

  • 11 Червня, 2021
  • 606 Переглядів
  • 0

Скандальний Окружний адмінсуд (ОАСК) почав ухвалювати лояльні до Офісу президента рішення.

Про це в інтерв’ю Цензор.НЕТ заявив глава правління “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін.

“Уже, здається, кожна собака знає, що це (ОАСК. – ред.) таке. У меморандумі МВФ він прописаний. Ось де МВФ, а де ОАСК? Це ж треба задовбати усіх, щоб МВФ тебе вписав?” – обурився Шабунін.

За словами глави ЦПК, законопроєкт про ліквідацію Окружного адмінсуду вже два місяці “зависає” в комітеті Ради.

“Так, є позиція МВФ, є петиція громадян про його ліквідацію, яка набрала свої 25 тис., президент вже не може робити вигляд, що він нічого не розуміє, і він подає законопроєкт, і що? Він уже другий місяць зависає в комітеті, де арифметична більшість у “слуг”, де голова комітету Костін – “Слуга народу”, якого Єрмак за руку привів до списку, і я не знаю, хто ще з глав комітетів ближче до голови ОП. І ви уявляєте, ніяк щось законопроєкт не може пройти комітет. А ОАСК тим часом почав дуже лояльні рішення ухвалювати для ОП”, – пояснив Шабунін.

Він підкреслив, що те, що Зеленський руками своїх депутатів не ліквідує ОАСК, дозволяє говорити, що це президент винен у тому, що цей суд виробляє.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді ліквідувати скандальний Окружний адміністративний суд Києва.

На засіданні 13 травня до розгляду невідкладного законопроєкту президента №5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва на комітеті Ради з питань правової політики так і не дійшли.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE