Politerno > Україна і світ > НАБУ вже занепокоєне підозрою поліції щодо Микитася, натякає на покривання Татарова

НАБУ вже занепокоєне підозрою поліції щодо Микитася, натякає на покривання Татарова

  • 29 Грудня, 2020
  • 714 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро занепокоїли дії слідчих поліції щодо ексголови компанії “Укрбуд”, фігуранта справи про розкрадання майна Нацгвардії Максима Микитася.

Про це йдеться в повідомленні НАБУ у Facebook.

В НАБУ повідомили, що не володіють інформацією щодо доказової бази, на підставі якої Нацполіція повідомили про підозру Микитасю.

“Водночас, хочемо нагадати, що згаданий екснардеп є викривачем, який надав детективам НАБУ інформацію щодо корупції у вищих ешелонах влади. За одним із досліджених фактів заступнику керівника Офісу Президента повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину…

Ці події викликають занепокоєння щодо можливості використання заходів кримінального правового характеру задля блокування розслідувань НАБУ та незаконного тиску на викривача з метою сприяння викритим ним особам в ухиленні від передбаченої законом відповідальності”, – зазначають у НАБУ.

Нагадаємо, у вівторок Національна поліція оголосила підозру екскерівнику компанії “Укрбуд”, фігуранта справи про розкрадання майна Нацгвардії Максима Микитася у викраденні людини в грудні 2020 року та вимаганні “боргу”.

Правоохоронці звернуться до суду з клопотанням про запобіжний захід Микитасю у вигляді утримання під вартою на період слідства.

Микитась водночас є підозрюваним у справи, яку розслідує НАБУ і в якому він пішов на угоду зі слідством.

Свідчення Микитася лягли в основу обвинувачень зі сторони НАБУ стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE