Politerno > Україна і світ > Верещук заявила, що СБУ потрібно скорочувати за рахунок некомпетентних і корумпованих кадрів

Верещук заявила, що СБУ потрібно скорочувати за рахунок некомпетентних і корумпованих кадрів

  • 29 Грудня, 2020
  • 716 Переглядів
  • 0

Нардепка з фракції “Слуга народу” Ірина Верещук виступила за реформу СБУ шляхом скорочення некомпетентних і корумпованих кадрів.

Про це вона сказала в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

“Законопроект (про реформу СБУ – ред.) є предметом досить гострих дискусій між умовно консерваторами та реформаторами. Обидві сторони мають свою логіку й аргументи. З одного боку, службу потрібно модернізувати. З іншого боку, реформа не повинна зашкодити національній безпеці. Службу потрібно скорочувати за рахунок некомпетентних і корумпованих кадрів, зокрема щоб звільнити шлях чесним і розумним, особливо молодим”, – сказала Верещук.

Також вона переконана, що реформа СБУ назріла давно, а тому потрібно прибрати або скоротити невластиві функції, зокрема, щоб знизити рівень корумпованості.

З її слів, профільний комітет під час підготовки відповідного законопроєкту налаштований на конструктив і діалог, але “модернізувати СБУ необхідно, оскільки іншого шляху немає, і залишати, як є, не можна”.

“Шукатимемо збалансовані рішення, тому що, врешті-решт, якісні закони завжди відображають баланс цілей, баланс інтересів”, – зазначила депутатка.

Глава фракції партії “Слуга народу” Давид Арахамія під час підсумкової пресконференції 22 грудня поінформував, що Верховна Рада має намір розглянути законопроєкт про реформу СБУ в січні.

Нагадаємо, голова СБУ Іван Баканов жорстко розкритикував розроблений депутатами проект закону №3196 про реформування СБУ, який, на його думку, “послабить національну безпеку” України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE