Politerno > Україна і світ > На Львівщині, Тернопільщині, Франківщині та Полтавщині вводяться обмеження щодо споживання електроенергії

На Львівщині, Тернопільщині, Франківщині та Полтавщині вводяться обмеження щодо споживання електроенергії

  • 20 Жовтня, 2022
  • 397 Переглядів
  • 0

Через пошкодження інфраструктурних об’єктів, пов’язаних з постачанням електроенергії, на Львівщині введено обмеження потужності для промислових споживачів, а на Тернопільщині ймовірне відключення тролейбусної мережі. Міський голова Івано-Франківська попередив про вимкнення вуличного освітлення.

Львівщина

«Відповідно до розпорядження головного диспетчера РДЦ Західного регіону НЕК «Укренерго» сьогодні на Львівщині запровадили графік обмеження споживання електричної енергії та графік обмеження потужності для промислових споживачів», – повідомив голова Львівської ОДА (ОВА) Максим Козицький.

Відносно побутових користувачів на Львівщині – наразі немає інформації про введення графіку відключень.

Тернопільщина

Штаб ради оборони Тернопільщини попередив про те, що сьогодні можливі відключення електроенергії, а тому потрібно підготуватися:

  1. Максимально зменшіть використання електроприладів з 7:00 до 23:00
  2. Ймовірне відключення тролейбусної мережі. Сплануйте свій маршрут.
  3. Тримайте завжди зарядженими телефони, ліхтарики, зробіть запас води.

Франківщина

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків звернувся до мешканців громади з проханням обмежити споживання електроенергії. Він додав, що доведеться вимкнути вуличне освітлення.

“Всіх мешканців прошу максимально обмежити використання електроенергії, особливо завтра (20 жовтня) з 7 ранку і до вечора”, – наголосив Руслан Марцінків.

Полтавщина

Всі комунальні підприємства переходять в жорсткий режим енергозбереження.

«Енергоспоживання буде скорочено на 50%. Буде обмежене використання вуличного освітлення. Це стосується і комунального транспорту. Бо відзавтра Полтаваелектроавторанс скорочує кількість тролейбусів на маршрутах на 30%», - повідомив Олександр Мамай, Полтавський міський голова.

Зазначається, що з 05:00 до 10:00 тролейбуси будуть на маршрутах. Після обіду на маршрутах будуть лише автобуси, кількість яких буде збільшено.

«Звертаю вашу увагу, що завтра з 07:00 до 23:00 необхідно мінімізувати користування електроенергією, тому можливі перепади напруги в мережі. З метою збереження ваших побутових приладів, рекомендую їх вимкнути», - попередив Мамай.

Нагадаємо, через російські атаки на українську енергетичну інфраструктуру у четвер по всій Україні пройде тимчасове обмеження постачання електроенергії.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала десять ударів й уразила шість районів зосередження військової техніки, а також чотирьох позицій ЗРК росіян.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE