Politerno > Україна і світ > На Тернопільщині вимикають світло: що потрібно знати про ситуацію

На Тернопільщині вимикають світло: що потрібно знати про ситуацію

  • 25 Жовтня, 2022
  • 2590 Переглядів
  • 0

У вівторок, 25 жовтня, в усіх регіонах України вимушено застосувується графік обмеження постачання електроенергії для промислових та інших користувачів.

Відповідно до розпорядження «Укренерго», сьогодні в деяких населених пунктах Тернопільської області може застосуватися часткове вимкнення електроенергії.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Станом на 11.00 без світла залишились 171 населений пункт області.

Рішення про відключення чи відновлення тієї чи іншої ліній електропостачання приймається, у зв’язку із збільшенням (зменшенням) навантаження на енергосистему.

“Дуже прошу жителів області знизити споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піків (6:00-11:00 та 17:00-23:00), це зменшить ризик перевантаження в мережі та застосування обмежень для споживачів. Особливо це важливо у похмурі дні, коли ми не можемо використовувати енергію сонця, – наголошує голова ОДА Володимир Труш”, – написав голова Тернопільської ОВА Володимир Труш у своєму Telegram.

Своєю чергою ВАТ «Тернопільобленерго» повідомляє, що у зв’язку з дефіцитом потужності в енергосистемі України і для уникнення масштабних аварій в електромережах, 25 жовтня, за рішенням НЕК «Укренерго», в Тернопільській області вводяться графіки аварійного відключення споживачів електричної енергії (ГАВ).

Сам графік являє собою перелік ліній електропередач із зазначеною по кожній лінії потужністю, яка повинна бути вимкнена. Тобто, фактично це не графік з розбивкою по датах чи по часу, а перелік ліній (фідерів), які підлягають відключенню у разі надходження команди на застосування графіка.

Скласти графік із вказанням часу та дати відключення неможливо, адже про застосування ГАВ диспетчер BAT «Тернопільобленерго» не знає до останньої миті. Черговий диспетчер обленерго отримує команду на введення ГАВ від диспетчера вищого оперативного рівня НЕК «Укренерго».

Команда на введення ГАВ дається у розрізі обсягу навантаження, яке потрібно зняти, а не у розрізі споживачів, яких треба відключити. Введення та відміна ГАВ регламентується диспетчером НЕК «Укренерго».

Термін введення ГАВ становить до 15 хвилин. Тому часу на попередження споживачів немає.

Ситуація в енергосистемі Україні доволі складна, тож  «Тернопільобленерго» просить усіх споживачів Тернопільської області поставитись до ситуації з розумінням і бути готовими до можливих перебоїв з електропостачанням.

Через пошкодження інфраструктурних об’єктів, пов’язаних з постачанням електроенергії, 20 жовтня на Львівщині було введено обмеження потужності для промислових споживачів, а на Тернопільщині передбачалося відключення тролейбусної мережі. Міський голова Івано-Франківська попередив про вимкнення вуличного освітлення.

Нагадаємо, король Британії Чарльз ІІІ попросив ексміністра фінансів Ріші Сунака сформувати уряд.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE