Politerno > Україна і світ > Пропаганда РФ уже розповідає, що Україна готується збити “радіоактивну ракету” над Чорнобилем

Пропаганда РФ уже розповідає, що Україна готується збити “радіоактивну ракету” над Чорнобилем

  • 26 Жовтня, 2022
  • 856 Переглядів
  • 0

Російські пропагандисти поширюють повідомлення про те, що Україна начебто вже завершила “технічну підготовку до провокації з “брудною бомбою”.  

Про це повідомило російське пропагандистське агентство “РИА Новости“.

Пропагандисти посилаються на “джерело, знайоме із ситуацією” і пишуть, що “фахівці українського підприємства “Південмаш” підготували муляж ракети, який планується начинити радіоактивним матеріалом, а потім нібито збити над зоною відчуження Чорнобильської АЕС”.

“Фахівці “Південмашу” вже виготовили муляж ракети комплексу “Іскандер”, головну касетну частину якого планується начинити радіоактивним матеріалом, а потім “збити” силами української ППО над зоною відчуження Чорнобильської АЕС, щоб заявити про російський пуск ядерного заряду”, – йдеться у повідомленні.

Російське керівництво продовжує поширювати фейк про нібито плани Києва використати “брудну бомбу”. 26 жовтня про це на відеозустрічі з учасниками засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб країн СНД заявив президент країни-агресора Володимир Путін, а міністр оборони Росії Сергій Шойгу – в телефонній розмові з міністрами оборони Індії та Китаю.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає абсурдними заяви Кремля про підготовку України до використання “брудної бомби”.

Нагадаємо, у справі “Роттердам+” повідомлено про підозру колишнім та чинним посадовцям Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE