Politerno > Україна і світ > Туреччина не пустила: кораблі РФ, які мали обстрілювати Україну, повертаються у Владивосток

Туреччина не пустила: кораблі РФ, які мали обстрілювати Україну, повертаються у Владивосток

  • 7 Листопада, 2022
  • 864 Переглядів
  • 0

Кораблі Тихоокеанського флоту РФ ще з лютого чекали дозволу від Анкари перетнути Босфор, щоб увійти до Чорного моря, але Туреччина так і не дозволила цього зробити.

Про це повідомив керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Туреччина не дозволила російським кораблям Тихоокеанського флоту перетнути протоку Босфор і увійти у Чорне море, щоб атакувати Україну. Після дев’яти місяців очікування кораблі рф почали повертатися назад на Далекий Схід.

За інформацією Андрія Клименка, ракетний крейсер Тихоокеанського флоту рф «Варяг» і великий протичовновий корабель «Адмірал Трібуц» 6 листопада були помічені в Сингапурській протоці на шляху до місця базування у Владивосток.

У Середземному морі судна пробули від 2 лютого 2022 року. Кораблі готувалися йти в Чорне море, щоб обстрілювати українські землі.

«Бачите літери «Z» та «V» на трубах? Це, як в старому анекдоті: «Нє прігоділось»… І все через Туреччину з її протоками. А очікували 9 місяців…. Втомилися, ремонтуватися не було де, екіпажі здичавіли», – зазначив Клименко.

Нагадаємо, Росії планує придбати в Ірані балістичні ракети “Fateh-110” та “Zolfaghar” і доставити їх повітряним шляхом до Криму та морським шляхом до російських портів на Каспії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE