Politerno > Україна і світ > Деталі іранських дронів були виготовлені після вторгнення Росії до України – ГУР

Деталі іранських дронів були виготовлені після вторгнення Росії до України – ГУР

  • 8 Листопада, 2022
  • 483 Переглядів
  • 0

Іранський дрон Mohajer-6, який збили Збройні сили України, у розпорядженні Головного управління розсвідки України. Росія використовує такі дрони у війні проти України

Деталі іранських дронів, які РФ використовує для ударів по Україні, були виготовлені після повномасштабного вторгнення. 

Про це заявляє Головне управління розвідки Міністерства оборони 8 листопада.

Про це, за заявою, представник ГУР розповів Суспільному мовнику.

«Гвинт безпілотника Mohajer-6 був виготовлений тільки в лютому цього року. Це тільки виготовлений. А ще був потрібен час, щоб його доставити до російської федерації. Тобто вони були доставлені в цьому році», – заявив він.

За даними представника розвідки, Mohajer зібраний із деталей з різних країн. Більшість комплектуючих зі Сполучених Штатів, також безпілотник має австрійський двигун та японську камеру.

«Жодних російських елементів ми тут не знайшли. На одному елементі є напис і на фарсі (сучасна перська мова, має статус офіційної в Ірані, Афганістані, Таджикистані). Камера видимого діапазону – Японія. Лазерний дальномір – китайського виробництва. Авіаційна бомба іранського виробництва», – йдеться в коментарі представника розвідки.

Спеціальний представник США з Ірану Роберт Меллі повідомив раніше, що Іран передавав Росії свої дрони-камікадзе вже після повномасштабного вторгнення в Україну.

Раніше Міністерство закордонних справ Ірану визнало, що країна надавала дрони Росії, але стверджувало, що це відбувалося за кілька місяців до повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, міністр оборони країни Хулусі Акар заявив, що Туреччина планує запропонувати продовжити “зернову угоду” ще на рік. Він стверджує, що Україна дала письмову гарантію Росії через Туреччину.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE