Politerno > Україна і світ > Зайвий “костиль” для “слуг”: Арахамія у Відні зустрічався з Фірташем

Зайвий “костиль” для “слуг”: Арахамія у Відні зустрічався з Фірташем

  • 26 Листопада, 2022
  • 1010 Переглядів
  • 0

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія зустрічався у Відні з олігархом Дмитром Фірташем, який знаходиться в австрійській столиці в очікуванні екстрадиції до США.

Про це йдеться у розслідуванні УП “Батальйон Відень 2. Втікачі, родичі, депутати, міністри”.

УП від джерел отримало відео, на якому 10 листопада у лобі-барі віденського готелю "Ritz-Carlton" Арахамія був помічений під час зустрічі з непублічним бізнесменом Веміром Давітяном.

Джерела у бізнесових колах підтвердили, що Арахамія 2 доби проживав у зазначеному готелі і мав там зустріч з Дмитром Фірташем.

У коментарі УП Арахамія підтвердив свій візит до Відня та зустріч з Фірташем.

"Підтверджую свій візит до Відня 9 – 11 листопада, куди я прилітав повертаючись із робочої поїздки до Ізраїлю", - повідомив Арахамія.

За його словами, основною метою півторагодинної зустрічі з Фірташем та його менеджментом було обговорення "питання щодо перспектив відкриття зернового коридору для збереження портів Миколаївської області, в якій DF Group володіє портом Ніка-Терра, а також питання врегулювання юридичних спорів, пов'язаних з титановою галуззю".

Він також зазначив, що витратив на проживання у готелі 1075 євро. "На літаках не літав, обідами не годували, документальне підтвердження на всі витрати є", - прокоментував Арахамія.

 

Цікавим на наш погляд є коментар щодо розслідування УП головного редактора "Главкому" Віктора Шлінчака, в якому він розмірковує про те, чому з Верховної Ради досі "не винесли ОПЗЖ, одним із бенефеціарів якої і є Фірташ":

"Якщо лідер пропрезидентської фракціі Давид Арахамія зустрічався у Відні з Дмитром Фірташем, в принципі, стає зрозумілим, чому з Верховної Ради досі не винесли ОПЗЖ, одним із бенефеціарів якої і є Фірташ. Тактично це зрозуміло - «Слузі народу» зайвий «костиль» на голосуваннях в ВР не завадить, але глобально - це легалізація команди медведчука-льовочкіна-фірташа. Щоб на майбутніх виборах під новими знаменами запустити їх в парламент".

 

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 25 листопада провів зустріч із нібито матерями російських військових, які воюють проти України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE