Politerno > Україна і світ > США наклали санкції на членів ЦВК, співробітників Кремля та Повітряно-космічні силі РФ

США наклали санкції на членів ЦВК, співробітників Кремля та Повітряно-космічні силі РФ

  • 9 Грудня, 2022
  • 468 Переглядів
  • 0
санкції США проти Росії

США запровадили санкції проти низки російських посадовців, членів терористичного угруповання “ДНР”, Повітряно-космічних сил Росії та інших російських установ.

Під санкції, які оголосило міністерство фінансів США з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією та Дня прав людини, потрапили четверо причетних до процесу “фільтрації” українських громадян на окупованих Росією територіях – чиновники адміністрації президента Росії Олег Нестеров та Євгеній Кім, росіянка Марина Середа, яка співпрацювала з так званим “міністерством внутрішніх справ “ДНР”, і бойовик “ДНР” Алексєй Муратов.

Також обмеження були накладені на громадян Росії Очур-Суге Монгуша та Людмилу Зайцеву, причетних до порушень прав людини щодо цивільного населення України.

Крім того, Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США запровадило санкції проти Центральної виборчої комісії РФ через причетність до організації “псевдореферендумів” на окупованих українських територіях. Санкції поширюються на главу ЦВК РФ Еллу Памфілову та решту 14 членів органу.

Як нагадує американський Мінфін, Памфілова й ще кілька членів російського Центрвиборчкому вже перебувають під санкціями Великої Британії та Європейського Союзу.

Також Сполучені Штати вирішили запровадити санкції проти Повітряно-космічних сил Росії та інших російських установ через їхню причетність до незаконної закупівлі у Ірану безпілотників та їхнього використання у війні в Україні.

“Сьогодні ми оголошуємо про запровадження санкцій проти трьох російських установ, які були в авангарді процесу придбання та застосування іранських безпілотників”, – сказав координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

До цього переліку входять зокрема Повітряно-космічні сили Росії як бенефіціар російсько-іранської угоди про передачу безпілотників, а також 924-й російський державний центр безпілотної авіації, який відправляв свій персонал до Ірану з метою навчання на іранських дронах.

Крім того, за словами Кірбі, США оцінюють можливості для введення експортних обмежень проти Ірану, щоби припинити доступ відповідних технологій у цю країну.

Нагадаємо, у Вашингтоні стверджують, що в обмін на постачання Іраном зброї РФ для ведення війни в Україні Кремль надає Тегерану “безпрецедентний рівень” військово-технічної підтримки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE