Politerno > Україна і світ > Ракетна атака 16 грудня: загибель цивільних, пошкодження енергетичних об’єктів, відключень електроенергії

Ракетна атака 16 грудня: загибель цивільних, пошкодження енергетичних об’єктів, відключень електроенергії

  • 16 Грудня, 2022
  • 756 Переглядів
  • 0

Влада Запорізької області повідомила про 15 влучань російських ракет, у Кривому Розі російська ракета поцiлила у житловий будинок, наразі відомо про 2 загиблих, є поранені. Знеструмленою залишилась уся Кіровоградська область, у зв’язку з пошкодженнями енергетичних об’єктів в декількох областях України по всій країні вводяться аварійні відключення світла.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух у Telegram повідомила про 15 влучань російських ракет, наслідки атаки уточнюються.

“Наразі відомо про півтора десятки прильотів російських ракет. Наслідки ворожої атаки уточнюються. Працюють всі відповідні служби”, – зазначив голова ОВА.

Він закликав мешканців приготуватись до можливих тимчасових обмежень на час відновлення пошкодженої інфраструктури.

У Кривому Розі російська ракета поцiлила у житловий будинок, наразі відомо про 2 загиблих, є поранені, зазначив глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

“У Кривому Розі російська ракета поцiлила у житловий будинок. Зруйнований під’їзд.

Двоє людей загинули. Щонайменше п’ятеро поранені, серед них двоє дітей. Всі у лікарні”, – повідомив чиновник.

Раніше голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що під час масованого обстрілу України зранку 16 грудня було влучання російських ракет в Кривому Розі Дніпропетровської області.

Він закликав мешканців нічого не знімати і не викладати у соцмережі. 

Повідомлення голови Кіровоградської ОВА Андрія Райковича: “Внаслідок ракетних ударів по окремих територіях України, Кіровоградщина також повністю знеструмлена”, – написав він.

Очільник області закликав зберігати спокій та залишатись в укриттях.

"У зв’язку з прильотами в енергооб’єкти в декількох областях України - по всій країні вводяться аварійні відключення світла. Просимо з розумінням відноситись до відключень електроенергії та тимчасових перепадів подачі водо/теплопостачання", – повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Міністр енергетики Герман Галущенко зауважив, що були пошкоджені енергооб‘єкти на сході та півдні країни.

Нагадаємо, лідери країн Євросоюзу на зустрічі в четвер домовилися про нарощування подальшої військової підтримки України, а також спрямування зусиль для притягнення до відповідальності Росії за воєнні злочини.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE